Shares

Cupa Hagi Danone de la Suceava a fost de fapt Cupa Danone. Cel mai mare fotbalist român i-a dezamăgit crunt pe copiii suceveni.

Chiar dacă a anunţat că vine la acţiunea organizată în week-end pe stadionul Areni, Gheorghe Hagi a strălucit prin absenţă. Justificarea adusă de organizatori, potrivit căreia fostul internaţional nu a putut ajunge la Suceava din cauza anulării unor curse aeriene este puerilă.

La câteva ore după ce cortina s-a tras peste competiţia de la Suceava, am deschis televizorul şi l-am văzut pe Hagi în tribunele sălii de la Râmnicu Vâlcea. Televiziunea care a transmis meciul dintre Oltchim şi Gyor a oferit mai multe prim-planuri cu Gică Hagi. Mă întreb ce dezamăgire o fi fost în sufletele copiilor suceveni care l-au aşteptat pe „rege” pe Areni.

Pentru mulţi dintre ei ar fi fost împlinirea unui vis, să stea de vorbă, să obţină un autograf sau să schimbe două pase cu cel mai titrat fotbalist român. Nu s-a întâmplat asta, pentru că „regele” a preferat să sară peste episodul Suceava al turneului din Cupa Hagi Danone. Chiar dacă zborurile spre Suceava au fost anulate din cauza erupţiei vulcanului din Islanda, Hagi avea posibilitatea să vină pe şosea, cu maşina. Nu a făcut-o, iar copiii care îl aşteptau au primit o doză de dezamăgire. Dacă ţinea cu tot dinadinsul să ajungă la Râmnicu Vâlcea, Hagi putea apela la cumnatul Gică Popescu pentru a-i împrumuta elicopterul şi pentru a ajunge şi la Suceava. Nu a făcut nici asta. Una peste alta, gestul său de a nu mai veni la Suceava spune multe.