Shares

Cei de la PSD nu au avut de gând nici un moment să respecte legislaţia electorală.

Chiar dacă Biroul Electoral Municipal Suceava a admis plângerea formulată de Partidul Ecologist Român privind încălcarea legii electorale de către PSD Suceava şi a dispus ca social-democraţii să retragă de pe piaţă cele 55.000 de pliante electorale în care a folosit ”combinaţia de culori şi însemne grafice care evocă drapelul României”, acest lucru nu doar că nu s-a întâmplat, dar nici nu se va întâmpla.

În primul rând, după cum am mai spus aici, nimeni nu are o contorizare exactă a locului unde au fost distribuite pliantele, şi chiar dacă ar exista aşa ceva multe dintre materialele electorale au fost distruse, aruncate la coş ori distruse de ploaie.

Dar, nu asta este problema, ci faptul că pe cei de la PSD îi doare-n cot, că să nu folosesc altă parte a corpului omenesc pentru durere, de respectarea legalităţii.

Din momentul în care am anunţat că am primit 5 pliante ilegale ale PSD, plus unul pe care-l aveam de ceva mai multă vreme, nu s-a întâmplat absolut nimic. Niciun reprezentant al organizaţiei municipale a PSD Suceava nu a catadicsit să dea măcar un telefon pentru a ridica acele pliante.

ovidiu dontu

Sunt convins că nici nu o vor face, pentru simplul motiv că cele 55.000 de pliante deja distribuite nu vor fi recuperate şi depuse la Biroul Electoral Municipal Suceava niciodată.

Şi, dacă am observat eu bine, există o scăpare a deciziei luată de Biroul Electoral Municipal: nu se stipulează o dată limită la care pliantele trebuie depuse la această structură, aşa încât restul e doar poezie.

Strategul de campanie, senatorul Ovidiu Donţu, şi-a asumat acest aspect şi are convingerea că pliantele îl vor ajuta să-şi atingă scopul, adică PSD să câştige Primăria Suceava prin Tiberius Brădăţan. Dacă se va întâmpla aşa, amenda pe care o va primi PSD va fi probabil cea mai frumoasă sancţiune.

Dar ce se întâmplă în caz contrar? Simplu, şi bătut şi cu banii luaţi, iar cu imaginea la pământ, iar viitorul nu sună deloc bine. Cel puţin pentru o parte dintre social-democraţii care au gândit şi şi-au asumat campania, cu bune şi rele, din municipiul Suceava.