Brigada Diverse

National Geographic, la doi pași de tine

Imaginile prezentate în reportajele oferite de National Geographic sau Discovery v-au fascinat?

Ei bine, locuri la fel de frumoase puteți vedea fără nici un efort, fără bani și fără prea multă pierdere de vreme.

Pe dealul Releului Mihoveni întâlnești o diversitate extraordinară, de la plante până la păsări și animale. E un adevărat colț de natură rupt parcă din povești.

releu6

Duminica dimineață s-a dovedit momentul ideal pentru o plimbare cu bicicleta pe aceste dealuri. Imediat ce am ieșit de pe drumul european, nu foarte aglomerat la acea oră (8.30), am intrat într-o altă lume.

releu2

După vreo 300 de metri liniștea s-a așternut, iar freamătul și neliniștea orașului au dispărut ca prin farmec. Primele care m-au făcut să tresar au fost două prepelițe, care mi-au trecut prin fața bicicletei pentru ca mai apoi să dispară într-un lan cu grâu.

releu3

A fost doar începutul celor două ore de relaxare, de desfătare pentru privire. Primăvara care anul acest a fost darnică și lungă mi-a scos în fața un adevărat joc de culori.

releu4

Diferite nuanțe de verde erau sparte de flori albe, roși, mov sau galbene. Fiecare priveliște merita admirată și imortalizată. Am mers mai lent, m-am oprit mai des, am lăsat bicicleta alături, dar această mică întârziere nu o regret deloc.

releu5

Și după ce am ocolit Releul și am ajuns în partea dintre Costâna și Mihoveni imaginea a fost, de asemenea, de vis. Lanurile de grâu, orz sau secară au dispărut, iar locul lor a fost luat de pădure.

releu1

Imaginile fac mai mult decât aș putea spune eu în cuvinte. Dacă vă plac, vă invit să descoperiți această oază.

O puteți face și la pas, nu doar cu bicicleta, dar trebuie să vă grăbiți. În curând vin căldurile, și o parte din ceea ce puteți vedea acum se va reporta pentru anul care vine.

Cu puțin noroc, în aceste locuri o să vedeți și căprioare, o familie de șoimi și mulți iepuri.

Articole asemănătoare

Back to top button