Shares

Sosirea lui Severin Tcaciuc în România provoacă frisoane pentru o serie de indivizi de pe meleagurile sucevene. Cei care au profitat de pe urma afacerilor necinstite derulate de Severin pe vremea când era nabab local se tem ca nu cumva acesta să vorbească.

Şi dacă se apucă Severin să spună tot ce ştie probabil că s-ar produce un mic cutremur. Oameni cu funcţii importante în acea perioadă prin Poliţie, Parchet, Finanţe sau Garda Financiară stau cu toţii cu sufletul la gură. E greu să fii la mâna unui om care nu mai are nimic de pierdut şi care te-a îndestulat ani al rândul, iar când a fost la greu toţi şi-au luat mâna de pe el. Unii dintre ei s-au mulţumit cu puţin, şi-au făcut doar plinul la maşină din benzinăriile administrate de Severin Tcaciuc. Alţii au fost mai hapsâni şi au fost recompensaţi cu maşini pentru sprijinul acordat bosânceanului. Au fost şi simpli executanţi, pe care şefii i-au trimis cu o temă precisă, iar din teama de a nu-şi pierde serviciul, oamenii au călcat legea în picioare.

severin tcaciuc altul1

Un interes deosebit pentru a scoate la iveală neregulile din urmă cu 8-9 ani le are şi un fost poliţist. L-am numit aici pe colonelul Mircea Stoleriu. Acesta a fost arestat pentru mai multe acuzaţii, printre care şi aceea că l-a favorizat pe Severin Tcaciuc să fugă din România la sfârşitul lui februarie 2003. A fost o acuzaţie care nu a putut fi dovedită niciodată, iar PNA-ul, cum se numea la vremea respectivă actualul DNA, nu l-a mai trimis în judecată şi pentru această faptă. După ce a ieşit din puşcărie, Stoleriu a strigat în stânga şi în dreapta că tot ce i s-a întâmplat a fost o înscenare. Iar dacă ne gândim că a lucrat ani buni la „Doi şi-un sfert”, s-ar putea ca pe ici pe colo, prin punctele esenţiale, să aibă dreptate.

Nu trebuie uitate nici informările existente atât la SRI, cât şi la „Doi şi-un sfert”, date concrete despre colaborarea lui Severin Tcaciuc cu şefi din instituţiile descentralizate din Suceava, despre şpăgile pe care controversatul afacerist le oferea drept taxă de protecţie.

Şi la toate acestea mai trebuie adăugate caietele cu evidenţa bunurilor şi banilor oferiţi se Severin Tcaciuc, dar şi o serie de înregistrări cu mituirea persoanelor importante din Suceava.

Se pune doar întrebarea dacă Severin Tcaciuc are interesul să vorbească despre toate aceste lucruri, sau va prefera să-şi folosească vechile relaţii pentru a obţine eliberarea din Penitenciarul Botoşani pe motive medicale.