Shares

Dimensiunile bombei ecologice pe care iubiţii noştri conducători au urcat-o în vârful muntelui, pe Mestecăniş, într-o zonă extraordinară, dar despre care vom vorbi la trecut, sunt de-a dreptul apocaliptice.

Mai exact, în groapa excavată pe Mestecăniş vor fi aruncate 390.000 de tone de gunoaie în decurs de 8-10 ani. Cel puţin aşa prevede proiectul semnat de autorităţile judeţene referitor la această groapă de gunoi.

contract1

Nu ştiu dacă vă daţi seama ce înseamnă această cantitate de gunoi, dar pentru mine este o cifră uriaşă. Sunt toate şansele să distrugem o zonă superbă, iar dacă Doamne fereşte se întâmplă aşa ceva vom vedea iarăşi şi iarăşi vinovăţii aruncate dintr-o parte în alta, cu anchete care vor demara şi nu se vor mai finaliza niciodată şi dosare în urma cărora nimeni nu va fi tras la răspundere.

Cum am mai spus, pentru a stopa acest proiect se pare că nu mai există nici o şansă. Ideea a fost lansată şi acceptată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, dar la care s-a raliat şi actualul şef al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor.

groapa gunoi mestecanis

Aş dori să-l văd şi eu măcar pentru câteva minute pe exaltatul care a putut veni cu o asemenea propunere, când erau multe alte variante. Un munte de gunoi în vârful unui munte cu păduri şi păşuni mi se pare o crimă împotriva naturii. Vom reuşi vreodată să nu ne mai batem joc de noi şi ceea ce ne înconjoară?