Brigada Diverse

Pelerinajul

În mod normal, pelerinajul reprezintă o călătorie pe care credincioşii o fac la un loc sfânt cu scopul de a se reculege şi a se ruga.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre pelerinajul din aceste zile de la sediul PSD Suceava. Marea prietenie cu liderii social-democraţi locali a început după căderea Guvernului Ungureanu şi învestirea Guvernului Ponta.

Victoria lui Cătălin Nechifor în faţa lui Gheorghe Flutur la şefia Consiliului Judeţean Suceava a adus noi hoarde de pelerini. Şi da, alăturarea de „hoarde” şi „pelerini” nu este deloc întâmplătoare.

Sunt oameni care se perindă într-un loc, dar nu în scopuri religioase, ci cu intenţia clară de a muşca din mărul care s-a înroşit peste noapte.

Oameni pe care nimeni din PSD Suceava nu i-a văzut niciodată şi, deopotrivă, membrii de partid prăfuiţi de atâta stat la fund pentru a nu supăra pe nimeni îşi fac apariţia zilnic, sau de mai multe ori în acelaşi interval. Urmăresc să se gudure pe lângă stăpân şi să-i intre în graţii, doar-doar acesta îşi va face milă şi le va arunca un oscior.

Sunt indivizi demn de tot dispreţul, scursuri ale societăţii. Poate par prea dur, dar aceste specimene vor face la fel şi când Cătălin Nechifor nu va mai fi şef, vor fugi la noul stăpân. Merită un singur lucru: un şut puternic în posterior pentru a ajunge unde le e locul, înapoi în mocirla cu care se ung zi de zi şi vor să-i păcălească pe cei din jur că e parfum de lux.

Întâmplător sau nu, de câţiva ani buni trec aproape zilnic pe lângă sediul PSD Suceava. Dar niciodată nu am văzut atâta adunătură de jeep-uri şi maşini scumpe. Unde or fi fost ăştia în ultimii nu ştiu câţi ani? Vă spun eu. La uşa PDL-ului.

Sper ca noul şef al CJ Suceava să aibă suficient raţionament şi prea puţine datorii pentru a face ordine printre pelerinii pupincurişti. Altfel, va simţi peste câţiva ani gustul amar al trădării.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. stai linistita, ca vine si godfather lungu ! are nevoie de bani pentru pavele, ca l-a epuizat campania. si altii au nevoie de banii din pavele! tot d’aia!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button