Shares

Asfaltarea drumului Panaci – Bilbor, mai bine zis betonarea acestuia, a devenit un subiect extrem de mediatizat în ultima perioadă.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, nu a ratat nici un moment pentru a-şi aroga merite deosebite şi pentru a ne anunţat că „oamenii sunt bucuroşi că i-am scos din glod”.

Moneda privind importanţa acestui drum este alta şi anume că va scurta drumul spre Ardeal cu 90 de km. Să-i dăm cuvântul aceluiaşi Gheorghe Flutur: „Este o investiţie extrem de importantă pentru această zonă, deoarece drumul Vatra Dornei – Topliţa va face legătura cu autostrada Transilvania, pe aici se va putea merge atât spre Bucureşti, cât şi spre Budapesta”.

Trecând peste faptul că oamenii din zonă vor avea parte de condiţii de viaţă mai bune, trebuie văzut ce ascunde de fapt această investiţie de aproape 10 milioane de euro din bani europeni.

Legătura dintre Suceava şi Harghita este, deocamdată, un vis frumos şi bun pentru a face propagandă electorală. O spun asta cu toată responsabilitatea, după o discuţie pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita pe această temă.

Aceştia au mărturisit că au depus la Bucureşti, la începutul acestui an, un proiect pentru finanţarea drumului Bilbor – Panaci, dar după „cele 100 de drumuri” făcute la capitală nu au primit încă nici un răspuns. În plus, prioritar pentru vecinii din Harghita este asfaltarea căii de acces care leagă Bilbor de Drumul Naţional 15, pe o porţiune de circa 5 km.

„Avem în strategie acest drum care leagă judeţul de Suceava, dar nu ştim ce bani vom primi”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita.

Aşadar, dacă nu vor fi bani pentru această investiţie, cel puţin pe partea dinspre Harghita, drumul Panaci – Bilbor rămâne doar un vis. Un vis pentru oamenii de rând, pentru că politicienii aflaţi acum la guvernare şi-au atins scopul. Iar mâine am să dezvălui mai multe despre betonarea şi interesele din spatele acestei investiţii.

Notă: În fotografie apar Gheorghe Flutur şi Dumitru Pardău, iar între ei prefectul Sorin Popescu, la inaugurarea drumului betonat de la Panaci