Shares

Politicienii noştri par să fi înnebunit cu totul. Ieri, cu căţel, purcel, ziarişti, başca şi un ministru în cârje, s-a inaugurat drumul naţional 17, Suceava-Cluj.

Mai bine zis, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Anca Boagiu şi suita de pedelişti aduşi pentru a le ţine isonul, au sărbătorit cu mare fast finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului sus-menţionat. Bine, faptul că între Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc se mai lucra şi astăzi şi va mai fi de muncă vreo câteva zile nu are prea mare importanţă. Nici faptul că în grabă mare, la Ilişeşti, s-a turnat inutil asfalt pentru ca autocarul victoriei muncii socialiste şi de proastă calitate să poată parcurge lin drumul către Tihuţa nu mai contează.

Important este că pedeliştii au mai găsit ceva cu care să se laude.

Din punctul meu de vedere nu era nimic de sărbătorit şi de tăiat panglici. Atâta timp cât lucrările s-au finalizat la patru ani după termenul stabilit şi calitatea nu este deosebită nu ştiu cu ce te poţi împăuna. Dar uite că unii pot.

Sunt convins că şoferii care circulă frecvent între Suceava şi Cluj ştiau de multă vreme care este stadiul lucrărilor, iar acest circ de pe Tihuţa nu este decât o altă dovadă că propaganda de partid funcţionează la cote maxime şi pe timp de criză.

Colac peste pupăză s-a semnat şi un proiect denumit „Drumul turistic Suceava-Bistriţa-Cluj”. Sunt convins că proiectul va aduce puzderie de vizitatori care să vadă oul gogoman de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, la care unii se pozează iar alţii se uşurează, porţile bucovinene de pe la Frasin şi te miri unde or mai fi fost sau vor fi ridicate de primari „cu iniţiativă” ori să plece acasă fericiţi cu câteva baxuri de ţigări de contrabandă.

Aştept cu nerăbdarea următoarea acţiune portocalie. O inaugurare de podeţ sau peticirea unor gropi. Şi la câte gropi avem prin judeţ, nu le-ar ajunge zilele pedeliştilor pentru tăierile de panglici.