Brigada Diverse

Pardău, deputatul bugetofag

Dumitru Pardău, parlamentar de Suceava din partea PD-L şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, a fost identificat ca unul dintre aleşii care fac afaceri profitabile cu statul român.

Site-ul www.romaniacurata.ro a prezentat o listă cu 10 asemenea aleşi, iar din Suceava apare Dumitru Pardău. Iată şi ce scriu jurnaliştii care colaborează la acest site despre prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.

Astfel, în cursul anului 2007 Pardău a primit o finanţare SAPARD prin SC Clas Decent SRL Dorna Candrenilor, în valoare de 367.570 lei şi o alta de la Ministerul Finanţelor, în februarie 2010, în valoare de 391.155 lei.

De asemenea, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a finanţat SC Agroturism Pârâul Pietrei SRL Dorna Candrenilor, în martie 2009, cu 788.600 lei, însă deputatul susţine că nu a accesat acest fond.

Din declaraţia de avere rezultă că Dumitru Pardău are trei terenuri în Vatra Dornei, plus o casă de 440 mp, bijuterii de 11.500 euro.

Pedelistul mai are patru conturi bancare, în care a depus 12.000 de euro şi 70.000 de lei, iar în 2009 a împrumutat o persoană cu 200.000 de lei. Fire filantropică, Pardău a donat unei rude un apartament în Cluj Napoca, dar s-a gândit şi la buzunarul său după ce a încasat 12.500 de euro din vânzarea unui autoturism. Averea sa mai cuprinde şi o casa în curs de demolare, situată în municipiul Vatra Dornei.

Soţia sa, Georgeta Pardău, este şef centru Vatra Dornei la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Lista deputaţilor bugetofagi, care fie prin intermediul propriilor firme sau prin cele ale rudelor, au derulat afaceri cu diferite instituţii ale statului mai cuprinde următoarele persoane: Ana Gheorghe (PSD), Ioan Munteanu (independent), Gheorghe Antochi (PSD), Albu Gheorghe (PDL), Alina Gorghiu (PNL), Sorin Buta (PDL), Dan Mihai Marian (PDL), Mate Andras Levente (UDMR) şi Gabriel Plaiasu (PNL).

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. da domnule deputat faci afaceri cu statu. Firma dumneavoastra SC eoliana construieste noul sediu APIA unde lucreaza nevasta dumitale. Hotelul Alpin din Vatra-Dornei este renovat pe bani publici. Drumul (renumitul drum Vatra-Dornei -Bilbor) de fapt duce la fabrica de ape a dumitale. Toti din familie sunt pe bani publici (tata primar la Cndreni, sotia sefa la APIA iar mata un deputat corect si cinstit) Nu sa te creada cineva cat de corect esti ??? si ce zambet viclean afisezi ?? Poate poate pica si ciuma Portocalie cu toti smecherii.

Back to top button