Brigada Diverse

Ponta-Băişanu, o relaţie cu zumzet de dosar penal

După ce acum câţiva ani stăteau pe aceeaşi bordură de lângă Mănăstirea Putna, actualul premier Victor Ponta şi preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, au ajuns la cuţite.

Ultima vizită a lui Victor Ponta în judeţul Suceava parcă anunţa taifunul în formare. La Dumbrăveni, fief al opoziţiei liberale împotriva lui Alexandru Băişanu, primul ministru spunea: „Tot felul de indivizi de la Suceava sunt supăraţi pe noi. E vorba de un domn care, de obicei, mă călca pe călcâie că se tot înghesuia cu mine să-l filmaţi, Băişanu, sau cum îl cheamă. Nu mai scăpam de el, era tot timpul lângă mine să apară în poză şi după aia a zis să lăsăm în pace mănăstirile”.

Replica lui Băişanu nu s-a lăsat aşteptată, acesta considerând că ori el a ajuns prea important, ori, premierul Ponta e prea mic.

Nu a trecut prea mult timp de la acest schimb de replici de la distanţă, iar ieri s-a făcut un anunţ destul de sec, dar cu implicaţii majore pentru cei care au urmărit subiectul.

Mai exact, de la Bucureşti s-a anunţat venirea la Suceava a Corpului de control al MAI care va verifica modul în care au fost gestionate materialele alocate pentru reconstrucţia caselor după inundaţiile din vara anului 2008.

baisanu ponta

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu Sinescu, a nuanţat informaţia şi a precizat că acest control vizează, în special, cele 160 de tone de ciment care nu s-au utilizat şi s-au degradat.

Ţinta clară a acestui control este Alexandru Băişanu, fost prefect de Suceava în perioada în care s-au produs inundaţiile din 2008. Chiar dacă a aruncat vina pe primarii care nu s-au sinchisit să ridice sacii cu ciment, actualul preşedinte al PNL Suceava nu cred că poate sta prea liniştit.

Nu este exclus ca ancheta Corpului de Control al MAI să-l vizeze şi pe Ovidiu Doroftei, actual viceprimar în Suceava şi fost prefect de Suceava la finele anului 2008 şi începutul anului 2009.

Una din variantele care circulă pe piaţă este aceea că în curând aceste verificări se vor lăsa cu dosare penale şi chiar mai rău, chiar dacă prejudiciul ar fi de numai 14.000 de lei.

 

Sursă foto: www.ziaruldepenet.ro

Articole asemănătoare

Back to top button