Shares

Venirea la putere a celor de la USL nu înseamnă deloc lapte şi miere pentru suceveni, aşa cum se aşteptau mulţi dintre cei care au salutat cu urale victoria din alegerile locale din 10 iunie.

Iar modul în care sunt puşi sucevenii la zis nu este deloc elegant. Ministrul PSD al Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, l-a luat la rost pe prefectul de Suceava, Florin Sinescu, numit în funcţie tot de PSD. Motivul? Faptul că a îndrăznit să ceară bani pentru termoficarea din municipiul Suceava.

“Domnule prefect, aveţi o situaţie pe care mi-o semnalaţi zilnic, legată de asigurarea agentului termic. V-am alocat bani, v-am deblocat de la rezervele statului cantităţi de combustibil, ce probleme mai aveţi acum? Faceţi eforturi, domnule prefect, şi încasaţi datoriile de la asociaţiile de proprietari, pentru că dumneavoastră tot cereţi bani Guvernului, dar Guvernul acesta trebuie să gestioneze banii la nivel naţional şi să asigure furnizarea agentului termic pentru toţi cetăţenii României. Nu faceţi dumneavoastră excepţie. Aveţi aici de încasat o datorie de la asociaţiile de proprietari de 32 de milioane de lei, ce eforturi faceţi pe plan local? Numai trimiteţi proiecte de hotărâre la nivel central, dar întreprindeţi vreo măsură pe plan local pentru a recupera datoriile respective?”, i-a spus Duşa prefectului de Suceava.

Chiar dacă a încercat să aducă argumente şi a arătat că se fac eforturi disperate din partea Primăriei Suceava pentru recuperarea datoriilor, prefectul Florin Sinescu a mai primit o porţie de săpuneală, iar ministrul Administraţiei şi Internelor i-a cerut să lase cerşitul de-o parte.

“Înainte de a veni cu mâna întinsă la Guvern, vă rog să vă rezolvaţi problema şi pe plan local, că e uşor să ceri de la Guvern, de la Guvern poate cere toată lumea, numai că şi bugetul este limitat, trebuie să ne încadrăm şi în deficitul bugetar şi trebuie să alocăm bani pentru întreaga naţiune, pentru că toţi românii trebuie să se încălzească şi să trăiască în condiţii normale”, l-a mitraliat Mircea Duşa pe prefectul de Suceava. Nu înţeleg motivul pentru care ministrul Administraţiei şi Internelor s-a supărat pe Florin Sinescu, pentru că acesta a fost doar un simplu mesager, al unei probleme într-adevăr presantă şi care ar putea avea repercusiuni foarte serioase asupra populaţiei municipiului Suceava.

Nu ştiu ce ajutor va primi Suceava de la Bucureşti, dar cert este că nu ne aşteaptă deloc vremuri bune. Iar iarna se anunţă una foarte grea. Să vedem cine mai rezistă până la primăvară.