Shares

Premierul Dacian Cioloş pare bine intenţionat, uneori chiar prea permisiv cu cei pe care-i întâlneşte.

S-a întâmplat şi la Liga Aleşilor Locali care s-a derulat acum câteva săptămâni, ocazie cu care primul ministru al României a fost solicitat la poze de primarul din Broşteni, Nicolae Chiriac.

Aşa cum am spus, fără să fie pus la curent, şi chiar dacă ar fi fost până la urmă prevalează prezumţia de nevinovăţie, Dacian Cioloş a acceptat să apară alături de edilul din Broşteni.

Ei bine, Nicolae Chiriac a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate pe motiv că a votat în Consiliul Local Broşteni pentru a-şi crea un avantaj parimonial.

nicolae chiriac dacian ciolos

În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul Orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte)”, s-a menţionat în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Contestaţia depusă de Chiriac a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava, iar dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă din decembrie 2015. Ei bine, dacă puteţi crede, nici după 10 luni nu s-a stabilit un termen de judecată, astfel încât un primar care a încălcat legea stă în continuare la conducerea unei unităţi administrative din judeţul Suceava.

Iar în timp ce justiţia doarme în papuci, Nicolae Chiriac a mai câştigat un rând de alegeri, iar mai nou se pozează sfidător cu premierul României.

Şi nu e singura problemă pe care o are primarul din Broşteni. Acesta este urmărit penal de DNA Suceava existând suspiciunea că din subvenţiile încasate cu cântec s-ar fi îmbogăţit cu vreo 3,6 milioane de lei. Da, aţi citit bine, peste 800.000 de euro.