Shares

Ziua de dinaintea alegerilor, oricare ar fi acestea, e interzisă pentru publicitatea electorală. Nu e o mare problemă pentru aleşii noştri, care au găsit modalitatea perfectă de a fenta legea.

E vorba de realizările personale sau ale instituţiilor pe care şefii acestora le conduc şi care în sâmbătă dinaintea alegerilor ne sunt prezentate cu surle şi trâmbiţe. S-a întâmplat şi înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, dar şi astăzi.

Dacă acum două săptămâni „s-a tăiat panglica” la primul bloc reabilitat termic în baza Ordonanţei 18/2009 a Guvernului României, astăzi s-a întâmplat un alt eveniment „epocal” în Suceava.

Grădiniţa Aşchiuţă a fost sfinţită şi s-a sărbătorit cu mare fast extinderea clădirii, în urma unei investiţii de 14 miliarde de lei vechi. Din arsenalul inaugurării de astăzi nu a lipsit şampania, hârtiile aruncate şi părinţii votanţi.

gradinita aschiuta

Despre faptul că o parte din bani au fost alocaţi şi de Guvernul României, în perioada când acesta era condus de hulitul Tăriceanu, nici o vorbă. Focul a fost pus doar la o singură oală, a PD-L-ului, iar pentru asta a avut grijă primarul Ion Lungu.

Aşa se face că la jurnalele de ştiri de astăzi şi mâine ale televiziunilor locale şi în presa scrisă de sâmbătă evenimentul va fi prezentat ca un succes exclusiv al administraţiei sucevene.

Şi aici e vorba de o manipulare a opiniei publice, manipulare făcută cu bună ştiinţă şi cu singurul scop de a smulge cât mai multe voturi la alegerile de duminică.

Dacă la fiecare tur de scrutin s-ar finaliza câte o investiţie, mai că aş fi tentat să cer organizarea alegerilor în fiecare duminică. Partea bună e că lucrările nu ar mai stagna cu anii, partea proastă e că nu vom mai scăpa de moacele politicienilor.