Brigada Diverse

Protecţia Internă, călcâiul lui Ahile

Verificările efectuate de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de cei ai Ministerului de Interne la Suceava încep să scoată la iveală mai multe nereguli.

Controalele au avut loc la începutul acestui an şi au vizat angajările, promovările şi premierile care s-au acordat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava în perioada 2005-2012. Mai exact, a fost vizată activitatea derulată de comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, despre care existau date şi informaţii că nu ar fi fost tocmai corectă.

Până în prezent s-au descoperit cel puţin două numiri la Biroul de Protecţie Internă al IPJ Suceava care s-au făcut fără respectarea normelor legale.

Una dintre acestea o vizează chiar pe şefa acestui compartiment, subcomisar Loredana Niţulescu, despre care există suspiciunea că nu avea dreptul să fie numită în funcţia respectivă pentru simplul motiv că nu îndeplinea toate criteriile de eligibilitate. De altfel, Loredana Niţulescu era cunoscută ca o apropiată a fostului şef al IPJ Suceava, iar mulţi dintre poliţişti, în special cei cu funcţii de conducere, ştiau că un control în care era trimisă şefa Biroului de Protecţie Internă nu le aducea nimic bun.

Este posibil ca toate aceste date să fi ajuns la Bucureşti şi cu ajutorul fostului Serviciu „Doi şi un sfert”, actual SIPI (Serviciul de Informaţie şi Protecţie Internă). Serviciu la care şef este în prezent comisarul Cristian Maxim, care l-a înlocuit pe comisarul şef Oliver Măciucă, un alt fost bun prieten al ex-şefului IPJ Suceava, Ioan Nicuşor Todiruţ.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button