Protestul şi internetul

Timpul poate fi cel mai mare aliat sau cel mai mare duşman al omului.
În cazul mitingului de la Suceava timpul a lucrat în defavoarea protestanţilor. Numărul aproximativ constant de manifestanţi de săptămâna trecută s-a diluat semnificativ.
Aşa se face că acum vin în faţa Prefecturii Suceava doar o treime din cei pe care-i regăseam în urmă cu câteva zile. Iar după cum sună prognoza meteo cred că vom asista la o nouă scădere. Dacă nu a participanţilor la miting măcar a duratei cât vor reuşi să protesteze.
Iar dacă mai merg câteva seri printre ei am să ajung să-i cunosc la fel bine ca pe propriile buzunare. Nu că ar fi tare greu să ţii minte aceleaşi şi aceleaşi feţe, în multe cazuri, după cum am mai spus-o deja, membri sau simpatizanţi PSD şi PNL. Nu că aceşti oameni nu ar avea dreptul să-şi strige nemulţumirile care-i apasă, dar scandările lor anti-Băsescu şi anti-Flutur parcă nu mai au aceeaşi credibilitate ca în situaţia în care aş fi văzut vreo 400 de suceveni independenţi din punct de vedere politic care să fie atât de vehemenţi împotriva actualei guvernări.
Din ce am observat, în cele aproape două săptămâni mitingul a avut o puternică secţiune şi pe internet. Facebook, site-urile ziarelor şi blogurile au fost pline de comentarii pro sau anti proteste, fiecare cu argumente mai solide sau total nefundamentate. Dintre cei care au comentat evenimentul pe net am văzut şi persoane prezente în faţa Prefecturii Suceava. Mult prea puţine faţă de activitatea din faţa calculatoarelor şi a telefoanelor de ultimă generaţie. Probabil că e mult mai comod să stai la crâşma din colţ şi te uiţi pe geam la manifestanţi în timp ce-ţi savurezi berea şi într-un moment de pauză să mai postezi un comentariu ucigător la adresa cuiva. Chiar nu mai contează adrisantul.
Vai de ea opozitie. Domnilor de la USL eu zic sa mergeti la prasit…. sau nu… mai bine sa dati zapada la o parte de prin curtile oamenilor si lasati politica pentru altii.
Prietene,
oamenii astia, asa putin numerosi cum ii vezi, sunt demni de tot respectul si din pacate sunt expresia ultimei farami de c…e care a ramas acestui popor uzat.
Legatura lor cu USL ul este tot atat de puternica pe cat a creierului cu al tau cap.
Iar ocupatia pe care tu o numesti ‘politica’, indiferent ca este practicata de PDL sau USL, ar trebui sa poarte denumiri pe care mai usor le gasesti explicate in Codul Penal decat in DEX.
Asa sa stii, amice!
CONSTITUTIA ROMANIEI DIN 2011 REVIZUITA
Titlul I – Principii generale
Articolul 1 Statul roman
(1) Romania este un stat de hoti, antinational, supus camarilei suverane, strans unit in jurul acesteia in mod iremediabil.
(2) Forma de guvernamant a statului roman este Traian Basescu.
(3) Romania este stat de sanchi, nedemocratic si antisocial, in care demnitatea spagii, drepturile si libertatile oamenilor de afaceri apropiati puterii, libera dezvoltare a conturilor bancare ale acestora, nedreptatea si clientelismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor poporului roman, si sunt garantate.
(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor — Traian Basescu, Emil Boc si Partidul Democrat Liberal — in cadrul aranjamentelor de culise.
(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei lui Traian Basescu si a camarilei sale este obligatorie.
Articolul 2 Suveranitatea
(1) Lumina rasare de la Bruxelles!
(2) Suveranitatea nationala apartine Uniunii Europene, care o exercita prin organele sale reprezentative, Gaz de France Suez, E.ON Ruhrgas, E.ON Energie, Veolia (ex-Vivendi), Lafarge, Saint-Gobain, Arcelor-Mittal, Danone, Tnuva, Carrefour, Cora, Auchan, Delhaize, Kaufland, METRO,SELGROS, si alte multinationale, precum si prin intermediul bancilor straine cu sucursale pe teritoriul Romaniei.
(3) Nici un grup altul decat PDL si nici un mogul nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
Articolul 3 Teritoriul
(1) Teritoriul Romaniei, in mod surprinzator, exista.
(2) Frontierele tarii sunt in mod inexplicabil, aceleasi de multa vreme.
(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in feude ale baronilor locali, precum si Municipiul Bucuresti.
(4) Pana la venirea chinezilor in Europa, pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine.
Articolul 4 Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
(1) Statul are ca fundament unitatea in cuget si simtiri a poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai cu camarila prezidentiala.
(2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, mai putin cei care au reusit s-o stearga in Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franta, Canada, SUA, Australia, Noua Zeelanda.
Articolul 5 Cetatenia
(1) Cetatenia romana se dobandeste, ca un blestem suprem, la nastere sau, daca cineva este atat de idiot incat s-o vrea, la cerere.
(2) Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere.
Articolele 6-7
Abrogate.
Articolul 8 Pluralismul si partidele politice
(1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a crearii unei aparente de stat de drept.
(2) Partidele politice contribuie la pastrarea unei aparente de pluralism avand ca scop, de fiecare data, suprematia Partidului Democrat Liberal, chezasia libertatii si neatarnarii camarilei prezidentiale.
Articolul 9 Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale
Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale se constituie si isi desfasoara activitatea potrivit obiectivului de a da populatiei mijloace de refulare in momente de restriste, iar agentilor economici iluzia ca-si pot desfasura activitatea fara sa cotizeze la PDL, ceea ce este, neindoios, o iluzie.
Articolul 10 Relatii internationale
Romania este un sclav supus si obedient in fata Uniunii Europene si a NATO, cu exceptia cazurilor cand ar vrea ea sa fie slugarnica, dar ii lipsesc resursele.
Articolul 11 Dreptul international si dreptul intern
Statul roman se obliga sa faca totul pentru a parea ca-si respecta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
Articolul 12 Simboluri nationale
(1) Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru ca pacient care se asfixiaza, galben ca unul caruia nu i-a schimbat nimeni plosca, rosu ca sangele pe care nu i-l opreste nimeni.
(2) Ziua nationala a Romaniei este ziua de nastere a lui Traian Basescu.
(3) Imnul national al Romaniei este “Pusca si cureaua lata”.
Articolul 13 Limba oficiala
In Romania, limba oficiala este limba romana, manca-ti-as.
Articolul 14 Capitala
Capitala Romaniei este municipiul Bucuresti. Titlul II – Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale
Capitolul I – Dispozitii comune
Articolul 15 Universalitatea
Cetatenii beneficiaza de dreptul de a-l venera pe Traian Basescu si pe persoanele agreate de acesta.
Articolul 16 Egalitatea in drepturi
(1) Cetatenii Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu sunt egali in fata lui Traian Basescu.
(2) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele alese in acest scop de Traian Basescu, la recomandarea Partidului Democrat Liberal.
Articolele 17-20
Abrogate.
Articolul 21 Accesul liber la justitie
(1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
(2) Justitia nu va lua nici o masura pentru satisfacerea unor astfel de cereri. In cazuri exceptionale, dupa scurgerea unei perioade de tergiversare de 15-20 de ani, se pot ingadui rezolvari ale unor cazuri in spiritul dreptatii, daca petentul se mai afla in viata.
Capitolul II – Drepturile si libertatile fundamentale
Articolele 22-28
Abrogate
Articolul 29
Libertatea gandirii si a opiniilor favorabile Presedintelui si camarilei acestuia, precum si libertatea credintei crestin-ortodoxe nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie critica fata de presedintele Traian Basescu ori fata de Patriarhul BOR.
Articolul 30 Libertatea de exprimare
Libertatea de exprimare a gandurilor de multumire fata de parintele natiunii, Traian Basescu, ca si a oricaror ode adresate acestuia este inviolabila.
Articolul 31 Dreptul la informatie
Dreptul persoanei de a avea acces la orice manipulare, diversiune sau intoxicare lansata de Presedinte nu poate fi ingradit.
Articolul 32 Dreptul la invatatura
Abrogat.
Articolul 33 Accesul la cultura
Abrogat. Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sanatatii
Abrogat.
Articolul 35 Dreptul la mediu sanatos
Abrogat.
Articolul 36 Dreptul de vot
(1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
(2) Se recomanda cetatenilor sa voteze, ori de cate ori au ocazia, candidatii Partidului Democrat Liberal.
Articolul 37 Dreptul de a fi ales
Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute de jocurile de culise din Partidul Democrat Liberal.
Articolul 38 Dreptul de a fi ales in Parlamentul European
In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Elena Basescu, Gigi Becali si, in mod exceptional alte persoane, au dreptul de a alege si de a fi alesi in Parlamentul European.
Articolul 39 Libertatea intrunirilor
Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere, caci tot nu servesc la nimic.
Articolul 40 Dreptul de asociere
(1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.
(2) Partidele sau organizatiile care se dovedesc a aduce atingere intereselor Partidului Democrat Liberal sunt neconstitutionale.
Articolul 41 Munca si protectia sociala a muncii
Dreptul la somaj este garantat prin lege. Plata unui ajutor de somaj este un privilegiu care va fi acordat de la caz la caz, iar cuantumul acestuia va fi nesemnificativ.
Articolele 42-46
Abrogate.
Articolul 47 Nivelul de trai
(1) Statul este obligat sa ia masuri de subminare a economiei de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai cat mai mizerabil cu putinta.
(2) Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private prevazute de lege este facultativ si nerecomandat.
Articolele 48-53
Abrogate.
Capitolul III – Indatoririle fundamentale
Articolul 54 Fidelitatea fata de Traian Basescu
Fidelitatea fata de Traian Basescu este sacra.
Articolele 55-57
Abrogate.
Capitolul IV – Avocatul Poporului
Abrogat.
Titlul III – Autoritatile publice
Capitolul I Parlamentul
Sectiunea 1 Organizare si functionare
Articolul 61 Rolul si structura
Parlamentul este organul reprezentativ suprem al Partidului Democrat Liberal.
Articolele 62-79
Abrogate.
Capitolul II – Presedintele Romaniei
Articolul 80 Rolul Presedintelui
(1) Presedintele Romaniei reprezinta interesele sale si ale camarilei sale.
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea intereselor economice si de alta natura ale camarilei sale.
Articolul 81 Alegerea Presedintelui
Presedintele Romaniei este ales in persoana lui Traian Basescu.
Articolele 82-84
Abrogate.
Articolul 85 Numirea Guvernului
Presedintele Romaniei il desemneaza pe Emil Boc in calitatea de prim-ministru.
Articolele 86-93
Abrogate.
Articolul 94 Alte atributii
Presedintele Romaniei indeplineste si oricare alte atributii.
Articolele 95-101
Abrogate.
Capitolul III – Guvernul
Articolul 102 Rolul si structura
Guvernul este alcatuit din prim-ministrul Emil Boc, ministri si alti membri ai camarilei.
Articolul 103 Investitura
Presedintele Romaniei il desemneaza pe Emil Boc pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii Partidului Democrat Liberal.
Articolele 104-106
Abrogate.
Articolul 107 Primul-ministru
Primul-ministru Emil Boc raspunde la apelurile telefonice primite de la presedintele Traian Basescu.
Articolul 108 Actele Guvernului
Guvernul adopta hotarari si ordonante, in conformitate cu indicatiile primite de la presedintele Traian Basescu.
Articolele 109-110
Abrogate.
Capitolul IV – Raporturile Parlamentului cu Guvernul
Abrogat.
Capitolul V – Administratia publica
Sectiunea 1 – Administratia publica centrala de specialitate
Articolul 116 Structura
Ministerele se organizeaza numai in subordinea camarilei prezidentiale.
Articolele 117-120
Abrogate.
Articolul 121 Autoritati comunale si orasenesti
Autoritatile administratiei publice, prin care se realizeaza autonomia locala in comune si in orase, sunt consiliile locale formate din persoanele desemnate de Partidul Democrat Liberal.
Articolul 122 Consiliul judetean
Consiliul judetean este autoritatea administratiei publice pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale si orasenesti, in vederea realizarii intereselor Partidul Democrat Liberal.
Articolul 123.
Abrogat.
Capitolul VI Autoritatea judecatoreasca
Abrogat.
Titlul IV – Economia si finantele publice
Articolul 135 Economia
Economia Romaniei este economie de cumetrie.
Articolele 136-138
Abrogate.
Articolul 139 Impozite, taxe si alte contributii
Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se obtin prin spolierea cetatenilor.
Articolele 140-141
Abrogate.
Titlul V – Curtea Constitutionala
Abrogat.
Titlul VI – Integrarea euroatlantica
Articolul 148 Integrarea in Uniunea Europeana
Da.
Articolul 149 Aderarea la Tratatul Atlanticului de Nord
Da.
Titlul VII – Revizuirea Constitutiei
Abrogat.
Titlul VIII – Dispozitii finale si tranzitorii
Articolul 153
Ciocul mic si joc de glezne
nume: mama constitutiei