Shares

PSD Suceava nu mai există. Şi-a închis porţile, probabil în semn de mulţumire pentru votul de încredere acordat de suceveni la alegerile locale şi generale din 2012.

În cele aproape patru luni scurse de la începutul acestui an, la sediul PSD Suceava nu a fost organizată nici o conferinţă de presă. Ba nu. Mint. A fost o conferinţă a femeilor social-democrate acum câteva săptămâni (foto).

În rest, linişte şi pace. Nu tu preşedinte al organizaţiei judeţene, nu tu preşedinte al organizaţiei municipale, nu tu parlamentari, nimeni, dar absolut nimeni care să aibă ceva de spus.

Şi totuşi, PSD Suceava nu a murit. Vă spun asta cu mâna pe inimă, pentru că la rubrica decese din ziarele locale nu apare nici un anunţ în acest sens.

Singura explicaţie este că după ce s-au văzut cu sacii în căruţă, pe social-democraţi a început să-i doar fix undeva de alegători.

Altfel nu-mi pot da seama cum să nu ai nimic de transmis luni bune.

Or fi parlamentarii PSD de Suceava decorativi prin Senat şi Camera Deputaţilor, dar vreo iniţiativă venită din partea colegilor, la care să fi achiesat şi ei, tot ar trebui să există. Sau poate nu.

Nu ştiu ce o fi în capul celor care conduc PSD Suceava, dar modul în care ştiu să comunice cu alegătorii lasă mult de dorit. Iar oamenii ştiu cel mai bine să taxeze această extravaganţă dusă spre prostie. Poate că sondajele de acum le spun cu totul altceva liderilor social-democraţi, dar aceştia nu trebuie să uite că puterea este efemeră, iar alţii care au căzut în aceeaşi capcană îşi ling acum rănile.