Shares

Rahatul începe să pută. Dar nu oricum, ci urât de tot. Aşa cum am mai scris aici, fotbalul este locul unde afacerile murdare şi banii negri reprezintă obişnuinţa.

Obişnuinţa cu care dumneavoastră mergeţi pe stradă, vă deplasaţi la serviciu sau vă uitaţi la televizor. La fel se întâmplă şi cu oamenii de fotbal, iar cei din Suceava nu fac excepţie. Plecarea unui băiat talentat, crescut pe plaiurile bucovinene, a trecut neobservată acum doi ani. Pentru Fotbal Club Cetatea plecarea lui Mihai Roman la FC Braşov a fost trecută la şi altele. În doi ani, Roman a ajuns dintr-un ilustru necunoscut în jucător de echipă naţională. De aici şi până la scandal nu a mai fost decât un singur pas. Guri bogate, patronii cluburilor mari au dezvăluit că jucătorul a fost luat aproape gratis de la Suceava, mai precis pentru 2.000 de euro. Pe fir a intrat şi patronul de la Braşov care a spus că de fapt este vorba de 120.000 de euro.

Eu cred că adevărul este undeva la mijloc, spre partea superioară. Mai exact, jucătorului nu i s-au mai plătit acei 2.000 de euro, bani ce reprezentau un rest din contract, a devenit liber şi a putut semna fără probleme cu orice club şi-a dorit. În felul ăsta, la clubul din Suceava nu a mai ajuns nici un leu. În fapt, la mijloc a existat o înţelegere între conducătorii celor două cluburi. Ceva de genul eu nu-l plătesc pe jucător, acesta pleacă liber, iar la Suceava vin bani negri. Câţi, asta nimeni n-o să afle vreodată. Mai nou, de la club au dispărut şi actele despre Mihai Roman (foto), de parcă jucătorul nu ar fi trecut în viaţa lui pe la Suceava.

roman nou7

Iar acesta este doar un caz singular, şi a ieşit la iveală doar pentru că Roman s-a încăpăţânat să devină fotbalist şi nu s-a complăcut în mediocritate. Cazurile Luca şi Andronic, jucători plecaţi la Vaslui, acolo unde fusese direcţionat şi Roman, dar a refuzat să fie manipulat ca o vită, sunt poate la fel de interesante. Doi fotbalişti din naţionala de tineret a României au fost cedaţi pentru numai 50.000 de euro. La fel cum s-a întâmplat cu Roheţki şi Onciu la Piatra Neamţ. Şi acestea sunt doar cazurile mai vizibile, pentru că în ultimii ani pe la Suceava au trecut cel puţin 100 de jucători, iar nimeni nu ştie absolut nimic cum s-au cheltuit banii oferiţi cu generozitate de Primărie. În timp ce jucătorii suceveni au plecat în condiţii dubioase prin toate colţurile ţării, FC Cetatea a adunat datorii de circa 600.000 de euro.

Chiar nimeni nu vrea să ne scape de această cloacă?