Shares

Răceala şi micile ghionturi dintre primarul Ion Lungu şi rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava Valentin Popa s-a transformat într-un veritabil război.

Iar din ceea ce văd eu, acest conflict nu se duce doar la nivel declarativ, ci se scoate uşor-uşor şi armamentul greu.

Ultimele zile au adus noi episoade ale acestei dispute. Primul care s-a declarat rănit în orgoliu a fost primarul municipiului Suceava, pe motiv că Primăria, în calitate de principal finanţator al echipei de handbal, nu a fost menţionată în cuvintele de mulţumire venite după victoria sportivilor la Campionatul European Universitar din Spania.

Lungu nu a rămas dator şi i-a înţepat pe reprezentanţii echipei de handbal că riscă să rămână fără finanţare dacă nu prezintă în timp util deconturile, ceea ce este perfect corect şi adevărat.

lungu popa

Între timp, am văzut un material despre soţia rectorului Valentin Popa şi biletele de avion pe care aceasta le-a vândut prin firma la care este angajată către Universitatea Ştefan cel Mare.

Nu am date palpabile, dar nu cred că primarul Ion Lungu este străin de aceste informaţii şi de asta cred că războiul a trecut la un alt nivel.

Nu ştiu de la ce a plecat această dispută, dar cert este că nu aduce nimic bun pentru oraş. Poate ar fi momentul ca Lungu şi Popa să se aşeze la masă ca doi bărbaţi adevăraţi şi să lase deoparte orgoliile pentru a pune umărul fiecare la o reconstrucţie a Sucevei, una de care este mare nevoie.

Oricum, Universitatea Ştefan cel Mare este un brand al oraşului şi cred că Primăria are obligaţia de se folosi de acest aspect, dar şi de anumite proiecte comune care ar putea fi gândite şi realizate. 

 

Notă: Sursa fotografiei este www.jupanu.ro