Shares

În PSD Rădăuţi s-a declanşat războiul rozelor, iar lupta pentru a obţine desemnarea candidaturii pentru primăria acestui oraş pare din ce în ce mai acerbă.

Zilele trecute, Constantin Boliacu, director financiar-contabil la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a postat pe pagina sa de facebook un mesaj războinic, şi chiar dacă nu a rostit vreun nume este foarte clar că se referă la Nistor Tătar, directorul SC Servicii Comunale SA, cel care şi-a anunţat deja candidatura din partea PSD pentru funcţia de primar în Rădăuţi.

Iată care este finalul mesajului postat de Constantin Boliacu: „Închei prin a transmite rădăuţenilor că voi candida pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, voi veni în faţa lor cu proiecte viabile şi împreună cu ei vom aduce pacea şi prosperitatea în comunitate, pentru că avem nevoie cu toţii. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

Chiar şi la începutul mesajului de pe contul său de facebook, fostul administrator al Primăriei Rădăuţi a dorit să pună piciorul în prag şi a catalogat drept „intoxicări” faptul că nu va candida, şi crede că totul trebuie decis în urma unui sondaj de opinie, care până în prezent PSD nu l-a realizat.

Atitudinea unora de a vorbi în numele meu a creat o stare de confuzie pe care vreau să o lămuresc. Nu am mandatat pe nimeni să vorbească în numele meu şi pentru mine pe posturile locale de televiziuni sau prin intermediul ziarelor, iar cei care au făcut acest lucru sunt de fapt cei care au distrus oraşul Rădăuţi, au creat haos şi au dus în derizoriu noţiunea de administraţie pentru interesele proprii sau de grup. Discursul lor ieftin ne aduce aminte de o altă eră pe care mulţi dintre noi o vrem uitată. Trăim într-o democraţie unde fiecare îşi hotărăşte destinul, nu avem nevoie de indicaţii, nu mai vrem ca alţii să hotărască pentru noi, asta nu au înţeles unii care lasă impresia că <partidul sunt eu>”, mai scrie Constantin Boliacu.

constantin-boliacu

Actualul director financiar-contabil al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava face şi un rechizitoriu dur asupra a ceea ce nu s-a făcut în Rădăuţi, asupra modului în care oraşul a fost distrus de cei care au fost la conducerea sa, dar şi de cei care au administrat diferite servicii vitale, aluzie clară la SC Servicii Comunale SA, în frunte cu directorul Nistor Tătar.

Activitatea lor poate fi evaluată doar într-un sens, concretizată în lipsa de respect pentru cetăţenii municipiului Rădăuţi pentru că: nu au votat proiectele de dezvoltare ale municipiului iar scandalurile permanente din cadrul şedinţelor precum şi absenţele nemotivate au dus la dizolvarea Consiliului Local. Au făcut aranjamente de culise, votând proiecte pentru interesul propriu, în detrimentul comunităţii, iar milioanele de euro plătite sub forma penalităţilor şi a majorărilor de întârziare au devalizat bugetul local şi au blocat activitatea primăriei luni de zile, chiar şi acum aceasta având conturile blocate. Toate acestea au adus nemulţumiri cetăţenilor, care în cursul anului 2015 (şi nu numai) nu au putut beneficia de serviciile administraţiei locale, deşi au achitat impozitele şi taxele corect şi la termenul prevăzut de lege. Marele perdant a fost cetăţeanul rădăuţean. Acum este timpul ca rolurile să se inverseze. El, CETĂŢEANUL, va hotărî dacă vrea partide la conducere sau oameni adevăraţi, care să fie în slujba lui. Eu sunt sigur că la câte umilinţe au fost supuşi rădăuţenii, ei <vor sufla şi în iaurt>, iar prin votul lor vor hotărî pe cel care le va reprezenta interesele şi nu vor putea fi cumpăraţi cu o porţie de fasole cu cârnaţi (notă – aluzie la porţiile de acest fel împărţite pe 1 decembrie de organizaţia PSD Rădăuţi condus de Nistor Tătar)”, a mai spus Constantin Boliacu.