Brigada Diverse

Revoluţia din Bucovina ucraineană

Bucovina este în fierbere mare, iar revoltele au luat o amploare deosebită.

Este vorba de Bucovina ucraineană, care de zile bune este un adevărat cazan cu smoală. Ultimele evenimente, petrecute în urmă cu mai puţin de o oră arată că totul a luat-o razna.

Papiev, guvernatorul din Cernăuţi, a fugit din calea furiei celor câtorva mii de manifestanţi, iar poliţia s-a retras. Clădirea reprezentantului Guvernului de la Kiev în teritoriu, la Cernăuţi adică, a fost ocupată de oameni.

revolutie cernauti

Presedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihailo Găiniceru, care susţine Partidul Regiunilor al preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici a avut parte de un tratament mai dur. Protestatarii i-au spart capul cu o piatră, iar acum este internat la spital, la secţia de cardiologie.

Din câte se pare, personajul cel mai hulit este preşedintele Ucrainei. Susţinătorii deschiderii spre Occident i-au găsit şi o nouă denumire. Acum i se spune Ianusecu, cu referire directă la colaborarea sa cu structurile servicilor secrete din ţara vecină.

Dacă la Cernăuţi revoltele nu s-au lăsat cu morţi şi răniţi, la Kiev situaţia este de-a dreptul dramatică. Unul dintre protestatari, originar din Raionul Hotin, Regiunea Cernăuţi, pe numele său Mihai Gavriliuc, a fost pur şi simplu umilit de forţele de ordine.

[flv]http://www.sandrinio.ro/media/video/revolutia-din-bucovina-ucraineana.mp4[/flv]

Articole asemănătoare

5 Comentarii

  1. IMI PARE BINE CA CINEVA SE MAI INTERESEAZA SI DE TERITORIILE ROMANESTI OCUPATE. DIN PACATE NU VAD NICAIERI ACTUALIZARI.
    DAR SE PARE CA PENTRU „MARII ROMANI”, COMENTATORI AICI SI AIUREA, EVENIMENTELE DIN BUCOVINA DE NORD SI DIN UCRAINA DE VEST N-AU IMPORTANTA UNOR STUCATURI ADAUGATE SAU SCOASE DIN BUNCARUL DE CULTURA DIN SUCEAVA!

  2. vad ca in continuare mai nimeni din „Capitala de regiune”, „cetatea de scaun a moldovei” samd nu baga de seama ca la mai putin de 100 de km de suceava se intampla ceva tragic si epocal. si cand te gandesti ca cernautiul e mai aproape decat vatra dornei!

  3. astia din ucraina sant niste copii mici la care li se arata bombonica. nu vor cu rosu dar „sant fierti” pe albastru cu stelutze. o sa simta pe propria piele ce e comunismu albastru dupa care din naivitate isi dau si viata.

    1. N-AI VREA SA FACI O EXCURSIE DEFINITIVA IN COREEA DE NORD, SA VEZI CUM E ALA ROSU? CA SE PARE CA PE AICI NU L-AI PRINS, SI VORBESTI AIUREA!

  4. gogule tu daca ai sta izolat si sigur cateva ore intr-un cort in natura ai simti cat pe papagal ejti.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button