Shares

Bucovina este în fierbere mare, iar revoltele au luat o amploare deosebită.

Este vorba de Bucovina ucraineană, care de zile bune este un adevărat cazan cu smoală. Ultimele evenimente, petrecute în urmă cu mai puţin de o oră arată că totul a luat-o razna.

Papiev, guvernatorul din Cernăuţi, a fugit din calea furiei celor câtorva mii de manifestanţi, iar poliţia s-a retras. Clădirea reprezentantului Guvernului de la Kiev în teritoriu, la Cernăuţi adică, a fost ocupată de oameni.

revolutie cernauti

Presedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihailo Găiniceru, care susţine Partidul Regiunilor al preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici a avut parte de un tratament mai dur. Protestatarii i-au spart capul cu o piatră, iar acum este internat la spital, la secţia de cardiologie.

Din câte se pare, personajul cel mai hulit este preşedintele Ucrainei. Susţinătorii deschiderii spre Occident i-au găsit şi o nouă denumire. Acum i se spune Ianusecu, cu referire directă la colaborarea sa cu structurile servicilor secrete din ţara vecină.

Dacă la Cernăuţi revoltele nu s-au lăsat cu morţi şi răniţi, la Kiev situaţia este de-a dreptul dramatică. Unul dintre protestatari, originar din Raionul Hotin, Regiunea Cernăuţi, pe numele său Mihai Gavriliuc, a fost pur şi simplu umilit de forţele de ordine.

[flv]https://www.sandrinio.ro/media/video/revolutia-din-bucovina-ucraineana.mp4[/flv]