Brigada Diverse

Risipă de bani publici

Iluminatul public care funcţionează ziua în amiaza mare nu cred că mai reprezintă o noutate pentru nici un sucevean. Zilnic, una sau mai multe zone ale municipiului Suceava, sunt luminate ca în mize de noapte.

Explicaţia pe care am auzit-o din partea reprezentanţilor Primăriei Suceava, instituţie care are în administrate sistemul de iluminat public, nu a întârziat să apară.

Cică se fac probe pentru a se stabili unde sunt defecţiuni care vor fi remediate ulterior. Bun, asta am înţeles şi sunt de acord. Numai până la un anumit punct. Dacă tot se aprinde iluminatul public la căderea nopţii, adică undeva în jurul orei 19.00, nu ar fi mai sănătos pentru bugetul local, să se facă verificările seara. Nu înţeleg de ce trebuie plătiţi aiurea nişte bani dintr-un sac şi aşa gol, când situaţia se poate reglementa mult mai simplu.

Iar dacă o să-mi spuneţi că programul celor de la Primăria Suceava se termină la ora 16.00 o să vă spun că există soluţii. Să se lucreze în ture, adică să vină oameni la muncă de la ora 14.00 şi să stea până la ora 22.00. Iar când se înnoptează au tot timpul din lume să verifice instalaţiile de iluminat din oraş, notează pe un caiet unde sunt problemele, iar a doua zi, pe lumină, fără să se mai aprindă nici un bec, se remediază defecţiunile. Mie mi se pare destul de logic şi se simplu. La fel cum ar putea să fie regândit programul de lucru şi la casieriile Primăriei Suceava, acolo unde după ora 14.00 nici să te rogi şi nu mai poţi achita taxe, impozite sau alte taxe. Dar se pare că nimeni nu vrea să gândească şi în sprijinul plătitorilor de taxe şi impozite.

Articole asemănătoare

Back to top button