Brigada Diverse

Românii din Ucraina, poziţie duplicitară

Nebunia din Ucraina are influenţe majore şi asupra românilor din Ucraina. Sute de mii de persoane vor fi influenţate de ceea ce se petrece acum la Kiev şi în celelalte mari oraşe.

Din păcate, aşa cum au fost instruiţi mulţi dintre români, şi îmi asum acest termen de instruire din partea serviciilor sovietice, mai nou ucrainene, fac un joc dublu. Aşteaptă să vadă care va ieşi câştigător pentru a se poziţiona acolo unde trebuie.

Printre cei care stau la mica ciupeală se numără şi singurul deputat român din Parlamentul Ucrainei, Ioan Popescu. Acestuia i s-a cerut imperativ să se delimiteze de actuala guvernare: „Unde se  află autodeclaratul ”reprezentant al românilor” în Parlamentul Ucrainei – pe scena antimaidanului. Ăsta e acel ”mare patriot” care optează pentru democratizarea și Euro integrarea Ucrainei… ??? Unde-s demnitarii Statului Român să vadă pe cine sprijină în păstrarea identității românești???”

Din cele vreo 20 de asociaţii româneşti de la Cernăuţi nu am văzut nici o poziţie legată de nebunia din Ucraina, şi nici nu cred că voi vedea.

morti ucraina

În schimb, românii adevăraţi sunt deja poziţionaţi, dar ei sunt prea mici faţă de interesele alimentate până acum de Guvernul de la Kiev, inclusiv în persoana lui Ioan Popescu.

E o şansă pentru România de a face ceva, dar cred că nu vom fi în stare să gestionăm momentul, aşa că Revoluţia din Ucraina va trece fără urmări pentru noi. Mare păcat.

Şi că veni vorba. Ucrainenii vor să închidă graniţele pentru a se proteja. Şi noi facem, acelaşi lucru. Numai că noi ne facem slugi Uniunii Europene şi ne persecutăm propriii cetăţeni, cărora le interzicem să se întreţină.

P.S. La Cernăuţi, acum 2 ore, a fost obligat să demisioneze Vitali Mihailâşni, omul care a condus Primăria acestui oraş timp de vreo doi ani după ce primarul ales a fost obligat să-şi dea demisia după numai 2 luni de către Partidul Regiunilor condus de Victor Ianukovici. Ce se anunţă acolo nu e de bine.

Articole asemănătoare

Back to top button