Shares

Ceea ce se petrece la câţiva paşi de România nu poate decât să ne îngrijoreze. Războiul din Ucraina, pentru că asta este acum acolo, nu pare că se va sfârşi prea rapid.

Faptul că deja sunt peste 20 de morţi, şi de o parte şi de alta, nu face decât să crească tensiunile şi ura existentă. Imaginile pe care le difuzează toate televiziunile mă duce cu gândul la opera lui Tolstoi, „Război şi Pace”.

Din păcate, scenele de acum 200 de ani se repetă acum şi chiar dacă aparent este vorba de o revoltă internă, în realitate avem de-a face cu un câmp de război în care marile puteri îşi testează forţele.

Este ceva similar cu ce s-a întâmplat în perioada interbelică, în Spania, unde cele două tabere erau sprijinite fie de Germania nazistă, fie de Anglia şi Franţa.

A fost un loc unde s-au testat arme şi strategii pentru ceea ce avea să devină cea mai mare tragedie din istoria omenirii: Al Doilea Război Mondial.

violente kiev

Cam la fel se întâmplă şi acum, cu Rusia care pompează miliarde de dolari pentru a-şi menţine influenţa în Ucraina, dar şi declaraţiile belicoase ale reprezentanţilor Uniunii Europene şi ai SUA, care cel mai probabil nu s-au limitat doar la atât şi sunt convins că îşi şi sprijină financiar pe răsculaţi.

Acum vreo doi ani, tot aici pe blog, am scris previziunile unui astrolog despre vara lui 2014, şi anume că ne putem aştepta la un război.

Mulţi, foarte mulţi, au râs atunci, şi au spus că un război cu grenade şi tancuri nu mai este posibil în Europa zilelor noastre. După tot ceea ce se petrece în Ucraina, mă tem ca acele previziuni astrologice să nu se îndeplinească. Până la urmă, suntem în calea acestui tăvălug al intereselor, iar Rusia nu a uitat niciodată afrontul adus de România prin acceptul de a amplasa baze militare ale NATO şi scuturi antirachetă de către Guvernul SUA.

Suntem într-o poziţie ingrată, iar în eventualitatea unui nedorit război cu siguranţă vom fi aruncaţi din nou ca pe o măsea stricată, vom fi lăsaţi de izbelişte fără nici un fel de regret, aşa cum s-a mai întâmplat de atâtea ori în istorie.