Brigada Diverse

Rugbişti, să nu uitaţi să mulţumiţi

În stilu-i deja binecunoscut, pomperistico-propagandist (prietenii ştiu de ce am scris aşa), primarul Ion Lungu a anunţat azi că va cere dublarea sumei de bani acordată de municipalitate echipei de rugby a Sucevei.

La prima vedere, nu poţi spune decât waw, ce primar implicat şi bine intenţionat avem. Un edil căruia îi place performanţa şi care răsplăteşte munca. Pentru că, nu trebuie uitat, la finalul săptămânii trecute, CSM Bucovina Suceava a promovat în Super Liga Naţională de Rugby, după o victorie muncită şi entuziasmantă în faţa unei echipe mai bine cotată, cum era cea din Năvodari.

Ei bine, e cazul să revenim cu picioarele pe pământ şi să spunem lucrurilor pe nume.

Suma pe care echipa de rugby o avea alocată pentru acest an era de 175.000 de lei, iar dublarea ei înseamnă 350.000 de lei. O bătaie de joc, bani cu care nu se poate trece nici măcar strada în sportul de performanţă.

echipa rugby

Oricum, aceşti bani nu sunt suficienţi cred nici măcar pentru înscrierea în Super Liga Naţională, darămite pentru participarea efectivă. Iar dacă am înţeles bine, indemnizaţia de efort primită de fiecare sportiv al echipei locale de rugby a fost de 600 de lei în primul trimestru al acestui an, adică 200 de lei lunar.

Rugbiştii trebuie aplaudaţi pentru ceea ce au reuşit, iar promisiunea lui Ion Lungu mi se pare aşa o frecţie la un picior de lemn. Pentru mine e doar un alt episod prin care doreşte să câştige capital electoral.

Şi tot la acest capitol, nu pot uita când a demarat cheta publică pentru salvarea echipei locale de fotbal şi în mărinimia sa primarul de Suceava a donat 1.000 de lei. Acţiunea era sortită eşecului de la bun început şi doar un nebun ar fi putut crede că se vor aduna din suscripţie publică 300.000 de lei.

Iar pentru ca penibilul să atingă paroxismul, la finalul acestei pseudo-campanii de donaţii, Ion Lungu a ieşit public şi a spus că cheta a fost sabotată de politicieni. O gogomănie mai mare nici că mi-a putut fi dat să aud.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button