Brigada Diverse

Ghici cine va prelua conducerea Casei de Pensii Suceava

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv la Casa Judeţeană de Pensii Suceava s-a încheiat fără ca nimeni să fie declarat câştigător.

Chiar şi aşa, în circa două săptămâni, funcţia nu va mai fi vacantă. Şi eu cred că, în proporţie de 99% ştiu numele persoanei care va prelua frâiele acestei instituţii.

Se numeşte Constantin Boliacu, iar până recent a ocupat funcţia de director financiar-contabil al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Între timp, Boliacu a devenit funcţionar public la Primăria Siret, un ultim pas de care avea nevoie pentru a fi numit cu titlu de director executiv interimar la Casa Judeţeană de Pensii Suceava.

Mai trebuie spus că Boliacu a fost înscris şi el pentru concursul care urma să desemneze câştigătorul pentru funcţia de director la CJP Suceava, numai că a ales să nu se prezinte la probele de examen.

constantin boliacu

În prezent, instituţia nu are un director executiv, asta pentru că fostul şef, Camelia Chitul, a fost condamnată la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Constantin Boliacu va ajunge la conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava pe filiera ALDE, partid în care este înregimentat, şi care a propulsat-o şi pe soţia sa, Silvia Boliacu, în funcţia de subprefect de Suceava.

După câte se pare, liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, se mişcă mai cu talent decât colegii de alianţă, respectiv cei din PSD Suceava, care încă îşi pun în practică programul de guvernare cu oameni simpatizanţi PNL. 

Articole asemănătoare

Back to top button