Shares

PSD ne iubeşte ca pe propriile oi, ca nu degeaba a iniţiat ministrul Daea programul „Alege oaia!”.

A fost un mesaj cu substrat pe care mulţi dintre noi nu l-am înţeles, iar alţii vor muri şi tot nu îşi vor da seama că au fost traşi pe sfoară. Păcăliţi şi minţiţi grosolan de un partid pentru care doar imaginea liderului pare să conteze.

La nivelul judeţului Suceava PSD are 7 parlamentari, 5 deputaţi şi 2 senatori, dar nu am văzut prea multe luări de poziţie vizavi de tot ceea ce se petrece în ultima perioadă.

Despre aşa zisa revoluţie fiscală nu vreau să comentez prea multe pentru că nu sunt în temă. Am doar o singură remarcă: nimeni nu a explicat pe înţelesul tuturor ceea ce îi nemulţumeşte şi îi scoate în stradă pe oameni.

În schimb, vreau să vorbesc despre lucrurile vizibile, de care ne lovim cu toţii: scumpirile care vin în cascadă şi care nimeni nu ştie când se vor opri.

Preţul ouălor s-a dublat, la unt, legume şi fructe avem creşteri de câteva procente, fără a mai pune la calcul criza lemnului de foc, dar şi creşterile prognozate la energia electrică şi la gazul metan.

psd suceava

Cât despre carburanţi ce să mai spui? Au trecut deja de 5,3 lei/litru de benzină, o scumpire cu mai bine de 10%. Iar după cum ne-au avertizat producătorii din diferite domenii, scumpirile la energie şi transport se vor resimţi în preţul final la tejghea.

Despre toate astea aş dori să-i aud vorbind pe parlamentarii PSD Suceava. Iar dacă vă scapă numele lor, am să vi le amintesc eu: Ioan Stan şi Virginel Iordache, senatori, respectiv Cătălin Nechifor, Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Alexandru Rădulescu şi Emilian Havrici, deputaţi.

Şi spun că aş dori să-i aud pe social-democraţi explicând aceste scumpiri prin prisma laudelor însoţite de mărirea pensiilor şi salariilor bugetarilor.

Da, e adevărat, au fost mărite acele venituri, dar alte măsuri ale Guvernelor conduse din umbră de Liviu Dragnea au fost exact contrare şi uite în felul acesta am ajuns să avem o putere de cumpărare mai mică decât înainte. Şi încă nu e totul. Vine iarna, iar primăvara se numără bobocii. De trandafir. câţi or mai fi.