Shares

Cu puţin timp înaintea Congresului PSD, care va stabili viitorul preşedinte al partidului, Mircea Geoană a amerizat, asta dacă ţinem cont de starea oraşului, la Suceava. A venit cu un scop anume: să câştige voturi.

În faţa celor peste 200 de membrii ai PSD Suceava, „prostănacul” a apelat la coarda sensibilă şi nu a uitat să le aducă aminte celor din sală că i-a ajutat în „momentele dificile”.

E un gest disperat al unui om care nu înţelege că a pierdut. Orice s-ar întâmpla la Congresul PSD, Mircea Geoană a pierdut frâiele unui partidului.

„Vă asigur de înţelepciunea şi echilibrul meu şi că voi rămâne acelaşi coleg care a fost cu voi când v-a fost vouă greu, şi v-a fost greu, şi este acum şi mai greu. Dar când este greu soluţia este să ne risipim sau să ne adunăm? Care este formula cea mai bună? Veniţi cu încredere la Congres. Este un judeţ şi o organizaţie la care ţin foarte mult, indiferent de alte comentarii. Ţara are nevoie de noi, eu am nevoie de voi, şi voi aveţi nevoie de toţi liderii importanţi ai partidului, să strângem rândurile şi să mergem înainte”, este mesajul disperat al lui Geoană.

În discursul său, Geoană nu a spus nimic despre „înţelepciunea şi echilibrul” din săptămâna premergătoare turului doi al alegerilor prezidenţiale, când l-a vizitat pe Sorin Ovidiu Vântu şi a pierdut scaunul de la Cotroceni. Dacă e aşa corect, să le spună oamenilor de la care acum vrea voturi ce a fost în capul său. Mai bine zis ce interese au fost la mijloc de a comis o gafă monumentală.

Din punctul meu de vedere, Geoană este un om terminat politic. A venit astăzi să-i şantajeze pe cei din organizaţia judeţeană a PSD Suceava. Are nevoie de voturile lor şi nu face rabat la nimic pentru a le câştiga.

Încă preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Suceava Gavril Mîrza şi-a anunţat susţinerea pentru Geoană. Cică are un vot pentru el.

Nu se ştie unde se vor duce celelalte voturi ale membrilor PSD Suceava. Sîc! După nemulţumirea din sala de la Dom Polski e sigur că nu spre „prostănac”. Prin faptul că nu a oferit o perspectivă clară asupra intenţiei de vot a organizaţiei judeţene a PSD Suceava la Congres, Gavril Mîrza nu a făcut decât să-şi reconfirme renumele de jucător la mai multe capete. A anunţat public că e pro Geoană, dar nu a garantat pentru organizaţia care-l contestă tot mai vehement. Sunt convins că şi votul lui Mîrza se va duce tot spre ceea ce vrea marea masă din PSD. Dacă va fi un curent favorabil lui Geoană, preşedintele PSD Suceava va fi în avantaj. În caz contrar, va intra în dizgraţie. Deznodământul alegerilor pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD Suceava depinde de Congres. Nu ne rămâne decât să aşteptăm rezultatele de la nivel naţional pentru a afla ce se va întâmpla şi la Suceava.