Brigada Diverse

Scrumiere de buzunar

Sunt mici, nu încurcă şi îşi găsesc o mare utilitate printre fumătorii care doresc să păstreze curat mediul înconjurător. Nu este vorba de vreo mare invenţie, ci de o simplă scrumieră de buzunar, baza unui viitor pet de 0,5 litri.

Scrumierele de buzunar au fost împărţite în număr de aproximativ 1.000 cu ocazia Festivalului Medieval de la Suceava de către reprezentanţii Mişcării de Reciclare. Este o picătură într-un ocean de nesimţire, dar fiecare pas de acest fel ne poate ajuta să avem o ţară mai curată.

Este a doua acţiune de acest fel care se derulează în judeţul Suceava în cursul acestei săptămâni. Cealaltă a avut loc pe Rarău, o altă zonă vizitată frecvent de turişti. Peste 40 de voluntari au adunat jumătate de tonă de gunoi de neglijenţă şi nesimţire.

Sunt lucruri salutare, care ar trebui să aibă efecte în conştiinţa românului. Ruxandra Mocanu, reprezentanta Mişcării de Reciclare, a mărturisit că la Suceava ar fi putut împărţi şi câteva mii de scrumiere de buzunar (foto), „numai să fi avut atât de multe”.

scrumiera de buzunar

Într-o scrumieră de buzunar încap mucurile unui pachet de ţigări, iar percepţia celor care au primit un astfel de obiect a fost extrem de favorabilă.

„Puţină lume ştie că filtrul unei ţigări se distruge în decurs de 3 ani. Din păcate, din totalul gunoiului din România, doar 1% se reciclează”, a mărturisit Ruxandra Mocanu.

Acţiunea de la Suceava a fost gândită şi după specificul manifestării: „Legenda cavalerilor medievali e nemuritoare. La fel şi deşeurile”.

Sper ca astfel de acţiuni să aibă efect şi să se înmulţească în perioada următoare, la fel cum sper ca autorităţile să pună „bâta” pe oameni şi să-i disciplinizeze prin amenzi şi măsuri coercitive.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button