Brigada Diverse

Se încarcă AKM-urile!

Ieşirea social-democraţilor de la guvernare va avea unde de şoc la Suceava. Atacurile lui Flutur şi ale democrat-liberalilor la adresa lui Mîrza şi oamenilor acestuia vor deveni furibunde, iar scandalul politic va degenera în acuze reciproce între foştii aliaţi.

Cam la asta mă aştept în perioada următoare. Până una alta am remarcat indecizia social democraţilor prin judeţele ţării referitor la posturile care le-au revenit după intrarea în coaliţie. La noi, lucrurile au vrut să fie puse la punct de Virginel Iordache. Liderul organizaţiei municipale a PSD Suceava a anunţat că nimeni nu se cramponează de o funcţie şi toţi directorii au demisia în buzunar. Aş îndrăzni să-l contrazic. Mai bine zis să-l completez. Nu se vor agăţa de funcţii acei oameni care au ajuns acolo fără să scoată din buzunar nimic. Pentru cei care au dat „cărămida”, actuala conjunctură politică nu cade deloc bine. Să arunci mii sau zeci de mii de euro pentru o funcţie şi după numai câteva luni să fii nevoit s-o părăseşti pare de neînţeles. Câteva luni în care unii abia au avut timp să se familiarizeze cu noile locuri de muncă şi nu au reuşit să-şi aranjeze apele aşa cum şi-ar fi dorit. Iar dacă renunţă de bună-voie la funcţii nu-şi vor mai recupera, poate niciodată, sumele investite la instalare, la concursurile de faţadă care se dau periodic la Bucureşti.

mirza flutur la masa veseli (1)

Ruperea alianţei care nu a existat niciodată la Suceava, între Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza (foto) am anunţat-o încă de pe 13 septembrie, deşi informaţii în această direcţie aveam încă de la începutul lunii. Fiecare membru local al celor două mari partide ştie că victoria adversarului va arunca formaţiunea politică din care face parte în mocirlă pentru cel puţin trei ani. Asta se traduce prin dosare penale, terfelirea publică a unor adversari periculoşi şi, mai ales, prin interzicerea accesului la robinetul cu bani gestionat de Guvern.

Ceea ce va urma nu este greu de dedus. Vom avea un război murdar între cele două partide, vorbe grele aruncate cu frecvenţa de tragere a unei mitraliere AKM şi o campanie pentru prezidenţiale mai abjectă decât cele care au trecut. Nu că până acum ar fi fost prea multă linişte, dar totuşi mitralierele erau sub sacou şi nu la vedere. Îmi imaginez cum vor reacţiona PD-L-iştii după ce se vor lovi de refuzul unor directori PSD-işti de a părăsi funcţiile. Pe scurt, anticipez o toamnă scârboasă, aşa că am să-mi cumpăr multă lămâie.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Pe mine ma doare ca nu am apa calda, noroiul e pana la gat, drumurile ca curu samd. Ma pis pe lupta lor politica si la alegeri voi vota cu Crin, chiar daca l-am vazut de mana cu Baisanu si Tractorasu. Nu ii mai suport pe boratii portocalii

Back to top button