Shares

În multe judeţe din ţară au avut loc proteste ale şoferilor vizavi de scumpirea nesimţită a carburanţilor.

Până acum, Suceava nu apare pe această hartă, deşi pe internet au fost trimise mii de mesaje care cereau solidarizarea.

Nu am văzut nici o reacţie, nimic anunţat pentru blocarea benzinăriilor la nivel local. La nivel naţional se doreşte o acţiune de mari proporţii în zilele de luni, marţi şi miercuri. În acest sens, au ajuns şi la Suceava mesaje care-i încurajează pe şoferi să nu treacă pe la pompe.

„În zilele 17, 18 , 19 IANUARIE – dragi români haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de benzinarii MILIARDARI şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani. După asta preţul benzinei/motorinei va SCADE. SĂ NU INTRE NIMENI ÎN NICIO BENZINĂRIE – pe 17-18-19. ianuarie. Să mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos, sau alimentaţi înainte. Amintiţi-vă de 21-22 DECEMBRIE 1989 ŞI ÎNCERCAŢI SĂ FACEŢI LA FEL. DAŢI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SĂ AJUNGĂ LA TOATĂ ŢARA”, sunt cuvintele care mobilizează la protest.

Sunt chiar curios cât de mult se vor implica şoferii suceveni. Sincer să fiu sunt sceptic, mai ales că am în minte o grămadă de experienţe, greve, proteste etc, care la nivel naţional au avut o participare masivă, dar la Suceava au fost, în cel mai bun caz, anemice.