Shares

Prins între dosarul penal aflat în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi intenţia conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor de a-l demite din funcţie, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ pare că a găsit modalitatea ideală de a trage de timp.

De săptămâni bune, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava se află în concediu medical, ceea ce înseamnă că legal nimeni nu poate lua nici o măsură împotriva sa.

todirut nou1

Cu alte cuvinte, postul este blocat, iar întreaga muncă revine pe umerii celor care au rămas la conducerea instituţiei.

Zvonurile care circulă în mediul de informaţii din Suceava dau ca sigură variantă că şeful Poliţiei doreşte să se pensioneze. O a doua pistă este aceea că ofiţerul aşteaptă să vadă ce vor aduce alegerile din această toamnă şi ce schimbări politice se vor produce în Guvern şi, implicit, la vârful MAI, pentru a putea şti exact pe ce poziţie se află.

Neoficial, se vorbeşte de o întreagă listă de afecţiuni de care suferă comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ la doar 43 de ani, la fel cum se spune că acesta a fost văzut de mai multe ori prin municipiul Suceava şi nu arăta ca un om bolnav.

Todiruţ a ajuns la şefia IPJ Suceava în aprilie 2005, la scurt timp după instalarea Guvernului Alianţei D.A., după ce timp ce 7 ani a condus Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, cunoscut mai mult sub denumirea de „Doi şi-un sfert”.

În acest moment, pe numele şefului IPJ Suceava există un dosar penal la DNA pentru infracţiunea de abuz în serviciu, faptă care priveşte achiziţionarea sediului de pe strada Universităţii (lângă Kaufland). Preţul de achiziţie a fost de 119 miliarde de lei vechi, inclusiv TVA, în timp ce Ministerul Administraţiei şi Internelor alocase doar 25,2 miliarde de lei vechi. În final, suma a fost suplimentată şi banii au ajuns în buzunarul vânzătorului, SC Servicii Comerciale SRL Suceava, firmă condusă de afaceristul Constantin Bujoreanu.