Shares

Candidatură surpriză la Primăria Rădăuţi. Potrivit unor surse credibile, în cursul zilei de sâmbătă, 17 ianuarie, senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron îşi va anunţa candidatura pentru postul de edil al oraşului.

Steliana Vasilica Miron este vicepreşedinte în cadrul organizaţiei judeţene a PNL Suceava şi deţine funcţia de senator pe colegiu de munte al judeţului Suceava.

Oficializarea candidaturii s-ar putea face în cadrul unei conferinţă de presă, cel mai probabil la sediul PNL Suceava.

steliana miron

Decizia de a candida vine pe fondul crizei profunde prin care trece administraţia locală rădăuţeană. După arestarea şi suspendarea din funcţie a primarului ales Aurel Olărean, la conducerea Primăriei Rădăuţi a ajuns consilierul local Tiberiu Epifanie Maerean. Asta după ce fostul viceprimar, Dumitru Ciubotariu a fost înlocuit din funcţie ca urmare a unei noi majorităţi care s-a format în Consiliul Local Rădăuţi.

Scaunul lui Maerean nu este nici el sigur, şi asta pentru că tot mai multe voci îl contestă, inclusiv funcţionarii Primăriei Rădăuţi, dar şi colegii săi de partid, aşa încât nu este exclus ca în scurt timp să avem un nou şef interimar al adminstraţiei rădăuţene.

Başca este că dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi pluteşte în aer şi s-ar putea organiza alegeri pentru desemnarea unor noi consilieri locali în maxim jumătate de an.