Brigada Diverse

Şi Geoană fură

Social-democraţii au copiat rapid modul de acţiune al colegilor din alianţa nou formată la nivel central, şi anume liberalii. Materiale electorale pro Geoană au fost împărţite pe uliţele satelor sucevene şi pe străzile oraşelor cu dărnicie.

Nu am să intru în amănunte despre cât de bun şi frumos ne este zugrăvit Mircea Geoană. Am să spun doar că această precampanie se numeşte furt pe faţă. Cum am scris şi în cazul materialelor distribuite de liberali cu Crin Antonescu, propriul candidat pentru Cotroceni, legea nu prevede nici un fel de sancţiune pentru declanşarea campaniei electorale înainte de startul oficial. Singurele sancţiuni se aplică în perioadă dintre finalul campaniei electorale şi ziua alegerilor, de parcă porcul se îngraşă numai în ziua de Ignat.

Cum nu sunt stipulate negru pe alb reglementări care să interzică acest furt şi sancţiuni pentru cei care le încalcă, fiecare candidat şi stafful său de campanie acţionează după bunul plac.

geoana campanie

Nu-mi dau seama ce influenţă vor avea aceste materiale distribuite oamenilor, mai ales că, de cele mai multe ori, aceştia primesc pliante din partea mai multor candidaţi. Până la urmă rămâne convingerea pe care electorii şi-o formează vizavi de un candidat sau altul. Şi convingerea aceasta se creează după ce omul urmăreşte emisiuni în care cei care aleargă după scaunul de preşedinte al României sunt puşi în situaţia de a răspunde unor întrebări incomode, nu prin aceste materiale pe care alegătorii le iau din politeţe şi apoi le aruncă pe oala cu smântână.

Pentru mine,  social-democraţii au acţionat imoral, cel puţin în situaţia dată. La fel a procedat şi Sorin Oprescu, care şi-a început campania electorală înainte de termen, poate chiar mai vizibil, direct în ziare.

Sunt curios cum vor reacţiona cei trei, adică Antonescu, Geoană şi Oprescu, în lupta directă cu Traian Băsescu. Atunci nu vor mai conta nici pliantele electorale şi nici startul furat.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Ce nu-i spune nimeni astuia ca e chiar penibil. Cu tot cu CIA in spate nu o sa/l voteze nici dracu, pt ca e asa de prost ca/si prinde puţa/n fermoar dupa ce se pisa.

Back to top button