Shares

Dispreţul şi bătaia de joc la adresa cetăţeanului sucevean au devenit o regulă, una foarte proastă, pentru cei care conduc administraţia publică locală.

Unitatea de măsură cu care se acţionează este total diferită. În timp ce zi de zi ni se aminteşte că trebuie să ne plătim taxele şi impozitele locale, când vine vorba de răspunsuri la anumite chestiuni punctuale, tăcerea care se aude dinspre Primăria Suceava este asurzitor de enervantă.

La începutul anului trecut, întreg oraşul a fost scandalizat de tăierea arborilor de pe strada Mărăşeşti de pe o suprafaţă de teren retrocedată dubios de Primăria Suceava unui anume individ, care mai apoi şi-a înstrăinat proprietatea către Ilie Gherman, controversatul primar al comunei Slatina.

Ei bine, după acele evenimente, din a căror derulare nu a lipsit un miting în faţa Primăriei Suceava, Dan Acibotăriţa, preşedinte al Partidului Verzilor, dar înainte de toate cetăţean al municipiului şi plătitor de taxe şi impozite, a înaintat o adresă edilului Ion Lungu.

În acea adresă se solicitau o serie de informaţii, cum ar fi situaţia spaţiilor verzi şi a terenurilor agricole din municipiul Suceava. Pentru a veni în sprijinul administraţiei locale, în adresă era menţionat şi faptul că eventualele costuri legate de xerocopierea unor documente urma să fie suportat de Partidul Verzilor.

adresa primarie

Totul se întâmpla în aprilie 2013, numai că deşi îndată se împlineşte un an de la acea solicitare înregistrată la Primăria Suceava cu numărul 12.673 (facsimil), nimeni nu a catadicsit să ofere vreun răspuns. La această lipsă de reacţie ar putea exista două explicaţii: fie vreun şef din Primărie a tratat adresa cu sictir pentru a ascunde mai departe alte potlogării legate de retrocedarea unor spaţii de pe teritoriul municipiului Suceava, fie l-a considerat pe cetăţeanul Dan Acibotăriţa persoană neglijabilă.

Preşedintele verzilor din Suceava a anunţat că îl va acţiona în judecată pe primarul Ion Lungu pentru ca acesta să respecte legea care se referă la corecta informare a cetăţeanului. Cu alte cuvinte, o altă cheltuială din banul public, şi asta doar pentru că un primar de municipiu îşi permite să ignore şi să trateze la modul superificial un cetăţean din Suceava.