Shares

Despre despotatul Ioan Stan nu s-au scris foarte multe. De felul lui a fost destul de discret, chiar dacă anumite anturaje i-au creat probleme. Toate acestea au fost trecute sub tăcere, iar povestea merge mai departe.

Aflat la al 3-lea mandat de parlamentar, Ioan Stan nu a strălucit cu nimic, nu s-a făcut remarcat prea mult în viaţa publică suceveană, dar cu toate acestea are mare priză la alegători. Mai exact, la electoratul care-l trimite constant în Parlamentul României, deşi social-democratul Ioan Stan nu a impresionat pe absolut nimeni.

O fi o chestiune locală, acolo la Fălticeni, să promovezi non-valorile, dar asta nu e problema mea. Totuşi, Ioan Stan s-a dovedit un păpuşar destoinic în ultimii ani, iar primarii din zonă, fie că au fost PDL, PNL sau PSD au stat slugi la picioarele lui.

ioan stan

De vină or fi poate partidele de poker şi mizele de acolo, în urma cărora alesul neamului s-a simţit obligat să-i ajute pe primari şi să facă lobby pentru comunele din zona Fălticeni în Parlamentul României. Sau, poate că Ioan Stan a aflat că subvenţiile din agricultură pot fi o sursă de venit importantă. În fine, intru în amănunte mult prea discrete şi cred că domnul Stan o să se supere pe mine.

Ceea ce ştiu toţi primarii din zonă, indiferent de coloratura lor politică, este că deputatul Ioan Stan îi poate ridica sau îngropa. Frăţia din zona Fălticeni este mult prea mare pentru a fi distrusă, iar de acest lucru s-a convins şi Gavril Mârza, fostul lider al PSD Suceava.

Acesta a avut recent chiar o dispută cu Ioan Stan pe tema supremaţiei în PSD Suceava, iar mazilirea lui Mârza din colegiul Fălticeni a fost un semn clar cu privire la cine este şeful. Pentru toate cele spuse şi nespuse, dar pe care le aştept de la voi, citititorii, consider că deputatul Stan este tartorul unei zone sărace şi extrem de puţin informate, pe care o conduce prin primarii de comune.

Este o situaţie ştiută şi tolerată de multă vreme, căreia celelalte partide politice nu au vrut să i se opună, preferând trocuri mizere şi murdare pentru a obţine avantaje în alte zone ale judeţului.