Shares

Nepal, ţara munţilor Himalaya, este o destinaţie exotică pentru unii şi poate de neînţeles pentru alţii.

 

Pentru mine e un vis împlinit, dar niciodată închis. Unul dintre oamenii cu care am fost în februarie 2013 în Nepal, Isty, organizează acum excursii regulate în această ţară.

Dacă vă doriţi o experienţă unică, vă recomand cu căldură Nepalul. Este vorba de o excursie de aproape 4 săptămâni, în care aveţi posibilitatea să experimentaţi un şir întreg de lucruri, de la vizite la Templul Maimuţelor, la o ascensiune de 10 zile către crestele munţilor Himalaya, în zona Annapurna.

Virfuri din zona Annapurna la apus

Nu trebuie ratată capitala Kathmandu, un amestec interesant de mizerie, claxoane şi comercianţi care vând orice, totul la preţuri negociabile.

Pentru cei care merg acolo, libertinajul este la el acasă în ciuda interdicţiilor oficiale. Marijuana se vinde la orice colţ de stradă, în orice bar, cu oarecare discreţie, dar fără nici un risc. Iar olandezii, australienii şi mulţi ceilalţi care merg în Nepal ştiu asta foarte bine.

temple kathmandu

Fireşte, Nepalul atrage şi prin alte lucruri şi locuri exotice, între care plimbările cu elefantul prin junglă, sau băile la trompa elefantului, şi totul pentru aproximativ un euro, „desertului” celui care îţi aruncă apa sub presiune.

elefant stropitoare

 

Plecările sunt programate de două ori pe an, în februarie şi octombrie, cu un zbor de la Bucureşti la Istanbul şi mai apoi direct către Kathmandu, dar mai multe amănunte despre program, preţuri şi ofertele prietenului Isty puteţi afla pe adresa http://www.no-mads.ro.