Shares

Sincer să fiu, răspunsul la întrebarea din titlu nu îl am nici eu, şi nici nu cred că îl voi afla prea devreme.

De ceva vreme, Dan Cuşnir, vicepreşedintele PSD Suceava, dar şi iniţiator al Asociaţiei civice apolitice Suceava Noastră se pişă împotriva vântului.

Dan Cuşnir, Bobi cum este mai cunoscut în Suceava, nu ratează nici un prilej pentru a-l critica pe primarul Ion Lungu. În multe dintre situaţii sunt perfect de acord cu Bobi Cuşnir, dar nu cred că cineva din PSD este interesat de ceea ce gândesc eu.

Ieri, de exemplu, vicepreşedintele PSD la făcut, din nou, cu ou şi oţet pe edilul Sucevei într-un material intitulat „Împăratul este gol!”.

Noi ne pregătim să sărbătorim Crăciunul pe când alţi primari care îşi respectă cetăţenii, îi sărbătoresc pe cei ce s-au ocupat de agricultură. Puteam şi noi să sărbătorim recolta agricolă şi pe cei ce au realizat-o, mai ales datorită faptului că actualul primar al Sucevei este originar din Prelipca, localitate renumită pentru producţia de legume. Dar unde să sărbătorim, unde să îşi vândă fermierii produsele agricole? Agricultori din Prelipca, dacă vă îngheaţă legumele pe tarabe şi dacă vă este frig, trebuie să ştiţi că aţi fost ignoraţi de către un consătean de-al Vostru! Cetăţeni ai Sucevei, dacă vă plouă sau vă este frig, dacă v-aţi săturat de mizeria din pieţe, să ştiţi că, cuiva nu i-a păsat de voi timp de 11 ani, şi în continuare NU îi pasă!”, sună acuzele lansate de Dan Cuşnir în ziua de 29 octombrie 2014.

bobi cusnir

Este aceeaşi zi în care Ion Lungu a apărut pe bannerele din municipiul Suceava alături de Cătălin Nechifor pentru a-l susţine pe Victor Ponta la preşedinţia României. Este aceeaşi zi în care primarul Sucevei a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a-şi declara sprijinul pentru Victor Ponta.

E clar că la PSD se vorbeşte pe lungimi de undă diferite. Pe de o parte un primar chipurile independent îi face campanie preşedintelui PSD, iar pe de altă parte un vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice îl duce în derizoriu pe Ion Lungu.

Pentru mine situaţia e nu doar paradoxală, ci chiar atipică. Dar, poate că lumea s-a schimbat şi eu nu mi-am dat seama. Timpul va decide dacă Bobi Cuşnir a fost un mesianic sau a căzut într-o capcană prostească. 

 

Notă: Sursa foto: www.radiotop91.ro