Shares

Poate am să vă surprind cu ceea ce scriu acum, în contrast cu cele mai multe materiale publicate cu trimitere la persoana respectivă.

Este vorba de Gheorghe Flutur şi acţiunea „Crăciun în Bucovina”. Manifestarea pare, în sfârşit, una coerentă şi care vizează mai multe zone ale judeţului, existând posibilitatea reală de a promova turismul şi frumuseţile Bucovinei. Din câte îmi dau seama, polul de interes va fi la Gura Humorului, acolo unde va fi „transbordată” mocăniţa, iar turiştii vor putea parcurge un traseu care se pliază pe ceea ce înseamnă cu adevărat micul trenuleţ. Poate că nu va fi o afluenţă atât de mare în vagoane ca acum doi ani, când mocăniţa a stat în centrul Sucevei mai bine de o lună, dar cu siguranţă peisajele vor declanşa multe blitzuri, iar fotografiile vor fi o carte de vizită importantă.

Pe lângă Gura Humorului, judeţul va fi „reprezentat” în acest program şi de alte localităţi, Mălini, Suceviţa, Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni. Chiar dacă în circuit sunt incluse şi zone din afara Bucovinei, promovarea de care va beneficia judeţul este incontestabilă.

Lăudabil este şi faptul că toate manifestările se vor organiza cu banii altora, adică de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. Rămâne doar ca organizarea să fie cât mai bună, iar dacă Flutur va avea inspiraţia să aducă aici şi reprezentanţi ai unor agenţii de turism din străinătate este posibil să vorbim în viitor de un număr sporit de turişti cu bani mulţi. Mai trebuie ca şi pensiunile şi hotelurile de pe la noi să se implice în această acţiune şi să nu crească nesimţit preţurile de să-i sperie şi pe urmaşii urmaşilor turiştilor străini.