Shares

Vorbele de duh din popor sunt atât de potrivite în cazul unor persoane, încât parcă au fost scrise cu dedicaţie.

„Orice şut în fund e un pas înainte”, spune cu tâlc românul. În cazul lui Ioan Corjuc, aceste vorbe se potrivesc mănuşă. Dat afară din PSD acum jumătate de an, Corjuc şi-a pierdut şi funcţia de consilier judeţean. Nu a pierdut prea mult timp şi a ajuns în curtea celor de la PD-L, care l-au răsplătit zilele trecute cu funcţia de şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. Este o numire pentru o perioadă limitată, dar dacă Ioan Corjuc va şti cum să deschidă uşile, concursul care se va organiza pentru ocuparea postului va fi doar o formalitate.

Nu ştiu dacă PSD a făcut un pas corect când a decis excluderea lui Corjuc, dar exemplul pe care a vrut să-l dea altor trădători din partid se pare că i-a lăsat reci pe oamenii care aveau deja în plan să plece cu arme şi bagaje la duşmanul de moarte, la PD-L. Oricum, a fost un exemplu aproape nesemnificativ, iar dacă ar fi fost să judece cu aceeaşi unitate de măsură, conducerea PSD Suceava ar fi trebuit să taie în carne vie. Cert e că lui Corjuc i-au făcut un bine. Un mare bine.

Iar fotografia de la material, luată de pe internet şi care aparţine celor de newsbucovina, arată cât se poate de bine cât de schimbătoare e lumea în politică. Ieri râdea alături de Cătălin Nechifor şi Gavril Mîrza, azi îi pupă mâna lui Gheorghe Flutur.