Shares

Primarul PD-L al unei comune sucevene şi directorul unui club departamental sprijinit de acelaşi partid au copt o afacere urât mirositoare. Nu i-a interesat că au încălcat legea. Tot ce contează este interesul de grup.

Afacerea se referă la două tunuri de zăpadă, în valoare totală de 160.000 de euro, care au fost cedate gratuit de Clubul Sporturilor de Iarnă către Primăria Cârlibaba. Pentru aceasta ar fi fost necesar un aviz al Ministerului Tineretului şi Sportului. Un astfel de accept nu există, lucru confirmat de fosta marea atletă Doina Melinte, care a anunţat că a cerut un audit pentru clarificarea situaţiei.

Mai mult, primarul Gabriel Michael Darciuc de la Cârlibaba, ales din partea PD-L în vara anului trecut, a spus misterios că totul „s-a rezolvat sus”. Mai pe româneşte, pe linie de partid. Iar cum director la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei este o altă persoană agreată de PD-L, respectiv Octavian Pungovschi, e clar că nu au existat oprelişti.

tunuri zapada1

Explicaţia puerilă oferită de Pungovschi este aceea că dorea să le ofere sportivilor clubului condiţii de pregătire şi că acele tunuri de zăpadă stau nefolosite de trei ani. Problema e că aceste tunuri nici măcar nu au fost recepţionate, iar dacă tot dorea să-şi ajute sportivii, Octavian Pungovschi putea să negocieze cu Primăria Vatra Dornei. Nu a făcut-o, şi este foarte probabil ca totul să fi fost dictat de vreun politician democrat-liberal.

Este înspăimântător ce se poate petrece în România anului 2009. Bunuri de 160.000 de euro sunt transportate dintr-o parte în alta fără nici o aprobare şi în final ar urma să deservească o pârtie administrată de un particular. Cu alte cuvinte, pe banii statului, o persoană oarecare îşi va dezvolta afacerea. E bine de ştiut că pentru a ceda cele două tunuri de zăpadă către Primăria Cârlibaba, cei de la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei nu vor primi nici măcar un leu.

Şi pentru că la acest club mai există şi un al treilea tun de zăpadă nou-nouţ este interesant de urmărit care primar va fi mai fâşneţ. Pariu că tot unul de la PD-L?