Shares

Ori eu am înnebunit cu totul, ori nesimţirea a devenit o obişnuinţă. Altfel nu-mi pot explica ce văd aproape zi de zi pe la conferinţele de presă de prin târgul nostru.

Oameni care ar trebui să găsească soluţii pentru ca instituţiile pe care le conduc sau la care sunt angajaţi şi plătiţi din banul contribuabilului să meargă cât mai bine au cu totul alte preocupări. Mai exact se afişează la conferinţele de presă ale partidelor din care fac parte pentru a spune tot felul de nimicuri.

Săptămâna aceasta am avut două exemple de acest fel, cel puţin până astăzi dimineaţă, pentru că la modul cum gândesc şi acţionează aceste personaje lista este mereu deschisă.

Primul care s-a dat în spectacol politic în timpul orelor de lucru a fost Virginel Iordache, liderul organizaţiei municipale a PSD.

Virginel Iordache 2 (1)

A venit să ne anunţe că partidul l-a dat afară pe Octav Cozmîncă pentru că a pătat imaginea PSD-ului cu o serie de declaraţii. Iete fâs. De asta nu mai puteam noi, de Cozmîncă. Domnul Iordache mai bine s-ar preocupa de bunul mers din şcolile sucevene, pentru că de asta ocupă funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Şi din câte ştiu eu, învăţământul sucevean nu stă tocmai pe roze pentru ca domnul Iordache să-şi permită să umble creanga. Şi din câte ştiu , domnul Iordache şi-a făcut un obicei din a ţine conferinţe de presă la sediul PSD în fiecare zi de luni. Îmi permit să le sugerez profesorilor din judeţul Suceava să se prezinte de acum la conferinţele de presă ale PSD pentru a-şi rezolva problemele. Poate aşa munca domnului Iordache va fi mai fructuoasă pentru instituţia unde are cartea de muncă.

Al doilea exemplu de chiul pe ban public este al Monei Săndulescu, director adjunct administrativ la Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului Suceava.

mona sandulescu bun1

Pe lângă faptul că nimeni nu ştie cu se ocupă Mona Săndulescu la instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, marţi a uitat drumul spre serviciu. L-a găsit, în schimb, pe cel spre sediul PD-L, unde şi-a dat cu părerea despre alegerile prezidenţiale care vor fi în această toamnă. Nu ştiu cum a ajuns Mona Săndulescu în funcţia de director adjunct administrativ al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Suceava, dar ştiu sigur că acest post nu exista până anul trecut, de unde înţeleg că soarta îi „zâmbeşte” la nevoie. Dacă tot i-a făcut cadou cineva un post bine plătit şi fără mari bătăi de cap, măcar să dea impresia că şi lucrează, deşi cu toţii ştim că nu este aşa, şi să nu mai absenteze din timpul orelor de serviciu.