Brigada Diverse

Ţara lu’ ştiulete

Am făcut ce am făcut ţi ne-am întors în urmă cu cel puţin 22 de ani, iar regresul s-ar putea să devină şi mai vizibil în scurt timp.

Cei trecuţi de 35 de ani vă aduceţi aminte că pe vremea Împuşcatului să furi de la CAP era o adevărată crimă. Iar ziarele şi panourile ruşinii erau pline cu oameni care au furat două găleţi cu cartofi sau un pulover de ştiuleţi. Acum, vorbim de aceleaşi infracţiuni. Diferenţa este că atunci oamenii furau dintr-un spirit de nedreptate pe care erau convinşi că-l trăiesc, munca lor la câmp fiind furată aproape în întregime de autorităţile comuniste.

Între timp, situaţia s-a schimbat radical. Se fură la fel, sau poate mai abitir: porumb, legume sau varză direct de pe tarla sau zacuscă şi brânză de prin beciurile oamenilor.

Acum, cei mai mulţi dintre hoţi o fac din lipsa unor surse de venit. Dacă oamenilor nu le dai ocupaţie este evident că aceştia se vor duce la furat şi îţi vor da în cap. Din păcate, singurii care nu văd asta sunt tocmai cei aflaţi la conducere. Singura măsură luată este întărirea sistemului miliţienesc, dar şi aici s-au făcut o serie de experimente nefericite, astfel încât mi-e greu să cred că dacă vom continua în acest ritm vom avea şanse reale de a mai urni această căruţă numită România.

Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi când francezii, germanii, italienii şi englezii ne vor trimite acasă toţi ţiganii şi hoţii care acum îşi fac treaba prin Occident.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button