Brigada Diverse

Târguri preelectorale

Într-un an în care criza economică macină societatea de la bază, la Suceava se organizează târg după târg. Am impresia că suntem la un concurs, în care fiecare director sau ales vrea să iasă cât mai în faţă.

Altfel nu-mi pot explica cum se face că în decurs de numai o săptămână vom avea trei festivaluri pe teme agricole. Da, da. Aţi auzit bine. Trei. Unul a avut loc deja săptămâna trecută, când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a ţinut să-i aducă la Iulius Mall pe producătorii din judeţ. Festivismul a fost la el acasă, cu buciumaşi urcaţi pe toate turnurile, expoziţie de vaci şi cai prin oraş. Recunosc că nu am cumpărat nimic de la această expoziţie, dar mai multe cunoştinţe mi-au mărturisit că preţurile au fost mai mari decât în magazine, absolut bizar mai ales pentru un târg de profil.

tirg produse agricole

Şi pentru a continua pe aceeaşi linie, la sfârşit de săptămână vor fi organizate alte două festivaluri. La concurenţă cu „Zilele agricultorului”, manifestare pusă la cale de PSD-istul Indianu, va avea loc „Târgul Lăptarilor”, organizat de PD-L-istul Şerban.

Între cei doi au avut loc deja câteva schimburi de amabilităţi, la care mă aştept să se ralieze şi şefii pe linie de partid. Oricum, cele două manifestări vor fi ca două campanii electorale. La Suceava se vor prezenta social-democraţii, iar la Câmpulung Moldovenesc democrat-liberalii. Iar dacă vreunul din tabăra adversă va călca pe terenul festivalului organizat de celălalt va fi mare minune. Cât despre agricultori, crescători de animale şi producătorii invitaţi să participe la aceste manifestări nu cred că-i pasă nimănui. Vor fi o masă de manevră, preelectorală dacă vreţi, căreia politicienii locali trebuie să i se adreseze şi să se laude cu ce vor face ei.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button