Shares

Faptul că Petrică Luhan, omul simplu de la Frătăuţi care a dat din coate şi a ajuns tocmai în Parlamentul Europei de la Bruxelles, îşi adoră propria imagine o ştim deja cu toţii.

Şi mai ştim că pentru a se da drept mare crai nu a ratat ocazia de a se lăsa fotografiat de cei chemaţi chiar de el alături de diferite domnişoare din lumea autohtonă sau de peste mări şi ţări. La Bruxelles, de exemplu, Petru Luhan ne-a vândut, prin intermediul unui tabloid central, iluzia că ar flirta cu Barbara Matera. Apoi, s-a orientat spre fete de la noi. Petrică apare într-o fotografie alături de Tania Budi, numai că fosta prezentatoare de televiziune a ţinut să infirme orice legătură cu eurodeputatul de Frătăuţi. „Am ieşit de câteva ori la cafea cu el, dar a fost suficient cât să-mi dau seama că e o persoană neplăcută, nemanierată şi că nu puteam avea nici măcar o relaţie de amiciţie, darămite o idilă”, a spus Tania Budi despre aşa zisă legătură cu Luhan.

Şi pentru că există fete frumoase şi pe plaiurile natale, Petrică Luhan s-a gândit că ar fi timpul să-şi exercite farmecele şi aici. În plasa lui Luhan a căzut Viorica Macovei, interpretă de muzică populară, originară de la Mănăstirea Humorului.

Şi vorba proverbului, cum că prostul nu-i prost destul dacă nu e şi fudul, Petrică de la Frătăuţi îşi cheamă prietenii pentru a o prezenta pe Viorica Macovei.

În mintea lui, fata o fi un fel de trofeu, o cucerire de război care trebuie expusă în public.

De altfel, relaţia dintre cei doi pare mai veche, de cel puţin un an de zile, dar la acea vreme Petrică Luhan nu era atât de preocupat ca viaţa sa amoroasă să apară prin ziare. Mă aştept ca Luhan s-o ducă pe Viorica şi la Bruxelles şi s-o prezinte în plenul Parlamentului ca pe o atracţie turistică din Bucovina.