Shares

Avem programe peste programe, bani care curg ca dintr-un robinet uitat deschis către tot felul de firme clientelare de partid, dar nu suntem în stare să întreţinem măcar un drum spre una din destinaţiile turistice de top din judeţul Suceava.

Este vorba de masivul Rarău, un loc de care turiştii fug ca dracul de tămâie. Şi nu pentru că nu ar avea ce vedea, ci dintr-un cu totul alt motiv. În acest masiv, aflat la doar 1.500 de metri altitudine se ajunge extrem de greu. Din cele trei drumuri care există pe hârtie către Rarău, doar unul poate fi practicabil cât de cât. Nu o spun eu, ci Voicu Raia, şeful Serviciului Salvamont al judeţului Suceava. Pe ruta Chiril-Rarău nu se poate urca cu maşina din cauza alunecărilor de teren, traseul Pojorâta-Rarău este plin de nămol, în timp ce ruta Izvorul Alb-Rarău este recomandată doar pentru vehicule cu tracţiune integrală. Cu alte cuvinte, pe Rarău se poate ajunge doar dacă ai maşină de teren sau picioare bune.

Cam ăsta e turismul care se practică în ţara lui Flutur. Poate nu ar fi rău ca preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-o ia de mână pe Elena Udrea şi să-i arate Pietrele Doamnei. Dar nu de la bordul unui elicopter sau după o urcare cu un jeep, ci la pas, să-i iasă limba de câţiva coţi şi să înţeleagă cu ce se mănâncă turismul în Bucovina.

Dar lasă că vine şi vremea când om avea un drum nou-nouţ spre Rarău, telegondolă şi câte şi mai câte. Atunci să văd ce mai spune cârcotaşul din mine.