Brigada Diverse

Ultimele zile

Implicat în scandaluri care nu se mai termină, Guvernul a ignorat un aspect important, dar care nu cred că va mai suferi multă amânare.

Este vorba de schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor, dar şi a şefilor de instituţii descentralizate din teritoriu.

Fără a fi fan PSD, nu cred că este normal ca politica în teritoriu să o facă oameni numiţi de alte partide, iar acest lucru este valabil la fiecare schimbare de guvern.

De exemplu, celebrul nea Titi, pe numele său întreg Constantin Harasim, a ajuns prefect cu sprijinul lui Alexandru Băişanu, iar apoi a coabitat perfect cu guvernul tehnocrato-liberal condus de Dacian Cioloş. În mod normal, Harasim îşi petrece acum ultimele zile în funcţia de prefect de Suceava, pentru că mi-e greu să cred că PSD îl va agrea. Dar mai ştii, poate nea Titi va găsi înţelegere pe la ALDE Băişanu şi va mai sta vreo doi ani pe la Prefectura Suceava. Totuşi, e un scenariu greu de crezut.

constantin harasim

Nici subprefectul de Suceava, Ionuţ Creţuleac, nu are nici o legătură cu actualul guvern şi cu politica pe care acesta vrea s-o implementeze în teritoriu. Başca, Creţuleac este un liberal convins, asta dacă nu cumva şi-o fi schimbat opţiunile politice şi eu nu am aflat.

E drept, prin sudul României au fost schimbaţi ceva şefi de prefecturi, dar valul cel mare încă nu a fost pus în mişcare. Eu cred că nu va mai dura multă vreme şi schimbările, de altfel logice, vor veni.

Acum, că a scăpat de moţiunea de cenzură iar protestele de stradă par să se fi domolit semnificativ, Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au timpul să facă schimbări în teritoriu.

După cum spuneam, pentru funcţia de prefect, în cazul în care aceasta va reveni PSD-ului, sunt favorite două persoane: Mirela Adomnicăi, şefa Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Forţei de Muncă, respectiv Vasile Mocanu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. În cazul în care ALDE va numi viitorul prefect de Suceava, unul dintre favoriţi ar fi ex-senatorul PSD Neculai Bereanu, pe care deputatul ALDE Alexandru Băişanu l-a dus de mână să-l prezinte lui Călin Popescu Tăriceanu.  

Fireşte, în ambele situaţii pot apărea şi surprize de ultim moment, pe care le vom afla în scurt timp.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. E clar ca zboara nea Titi, dar efectiv nu vad de ce m-as bucura ca vine domnita Adomnitei. Hai sa speculam cateva idei.
    1) E O FEMEIE FOARTE BOLNAVA! Pe data de 17.05 2010, tot pe acest blog era demonstrata „GRAVITATEA” bolii aceste A DOMNITEI. Iata: „De vreo două luni, fostul director coordonator al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Mirela Adomnicăi, are probleme de sănătate. Nu o spun eu, ci documentele medicale pe care social-democrata suceveană le-a depus la sediul instituţiei, pentru că în cazul în care nu-şi motiva absenţele de la serviciu ar fi fost dată afară….Bunăoară, joi, de Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului, Mirela Adomnicăi a apărut în centrul municipiului Suceava, alături de colegul ei de partid, Virginel Iordache. Pe faţă nu i se citea nici o boală, cum de altfel nu am văzut nimic suspect nici sâmbătă, când a luat loc pe scena Casei de Cultură Suceava, alături de întreaga conducere locală şi centrală a PSD. Era zâmbitoare şi veselă, imaginea afişată fiind departe de cea a unui om suferind.” Sa inteleg ca admnita e o mincinoasa cand zicea ca e bolnavioara? Cred ca da. O fi invatat de la Iordache. Iordache Florin. Alta intrebare? Evident ca da.
    2) Pe data de 16.10.2007 ADOMINITEI cuvanta in PARLAMENTUL ROMANIEI pe tema: „Lupta împotriva corupţiei a devenit o luptă împotriva justiţiei”. Pai cat am fost eu pe la manifestatiile din Suceava impotriva ORDONANTEI 13 nu am prea vazut-o pe madam sa lupte pentru apararea justitiei. Deci intrebarea! Sa fie asta un alt merit al domnitei pentru care merita sa fie prefect?

Back to top button