Shares

Ruptura dintre primarul Ion Lungu şi PDL, partidul din care teoretic mai face parte, este tot mai evidentă.

Iar acest aspect a ieşit în evidenţă sâmbătă, 14 septembrie, cu ocazia alegerilor pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PDL, când Ion Lungu a excelat prin absenţă.

A fost şi momentul în care Ioan Balan şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, iar asta probabil nu i-ar fi căzut bine actualului edil.

Surse bine informate susţin că Ion Lungu ar pleca din PDL şi mâine, numai că în acest moment este legat de mâini şi de picioare şi nu poate renunţa pentru că şi-ar pierde mandatul. Nici democrat-liberalii nu par dispuşi să-l dea afară, pentru a nu-i permite să plece la un alt partid, aşa încât avem de-a face cu un joc de-a şoarecele şi pisica.

lungu umbrele pdl

O altă variantă vehiculată pe piaţă este aceea că Ion Lungu va demisiona din funcţie anul viitor, pentru a-i face drum liber lui Ioan Balan, actual deputat pe Colegiul 2 Suceava, din care face parte şi cartierul Burdujeni, spre fotoliul de primar al municipiului Suceava.

Oricare ar fi situaţia, acesta pare a fi ultimul mandat al actualului primar. În ceea ce priveşte viitorul său, una din variante ar fi aceea că va fi susţinut pentru a obţine un mandat de parlamentar, dar nu sunt excluse şi alte variante. Rămâne de văzut în ce barcă îl vom regăsi pe Ion Lungu, apropierea acestuia de aripa Ursaciuc – Pardău – Pavăl din PNL fiind mai mult decât evidentă şi asta nu doar prin prisma relaţiilor de cumătrie cu unii dintre liberali.

Tot ca alternativă, se vorbeşte de venirea lui Ion Lungu în PNL, şi nu ar fi exclus ca acesta să candideze pentru un al patrulea mandat de primar în Suceava, susţinut de liberali, deşi personal această variantă nu mi se pare viabilă.