Brigada Diverse

Un popor de sălbatici cu autorități de carton

Da, îmi asum total acest titlu. Și așa vom rămâne, niște sălbatici. Pentru mult timp. Ne place să credem că suntem europeni, parte a civilizației, poate cea mai avansată din lume. În realitate, suntem niște neica nimeni. Niște înfumurați îndoctrinați cu dogme din secolul al XIX-lea, niște indivizi fără vreo disciplină și care nu respectă nici o regulă. Nici de bun simț, nici sanitară și nici de care vreți voi. Asta suntem în realitate. Dacii liberi, cum le-ar place unora să se catalogheze. Un popor de cretini, și o spun fără nici un fel de remușcare. Unora care nu ne place să respectăm nici o regulă, pentru simplul motiv că noi ne credem și medici, și agricultori, și constructori, și antrenori de fotbal. Noi le știm pe toate. În fapt, nu știm nimic. Ne informăm de pe rețelele de socializare, iar Facebook e principalul vinovat (e motiv ăsta să fiu suspendat???) și credem toate prostiile. Suntem la ani lumină de Occident și acolo vom rămâne din cauza ignoranței noastre. Iar vina este comună. Și a noastră, a celor care nu respectăm niște reguli, dar și a autorităților de carton care doar bifează acțiuni pe hârtie, când în teren lucrurile sunt scăpate total de sub control. Iar dacă stau și mă gândesc bine, nu am auzit vreo nuntă anulată în acest final de săptămână. Exemplu concret de azi. Merg la o shaormerie azi din centrl municipiului Suceava pentru a lua ceva la pachet. Intru în interior. Nimeni nu mă întreabă de certificat covid. Angajații, toți, dar toți, fără mască. Nici nu mai conta dacă erau vaccinați sau nu, dar ăl de făcea shaorma putea trimite în spital ”n” oameni. Pe stradă, tot azi, în plin centrul Sucevei, zeci de oameni fără mască sau cu masca sub nas. Regula spune că trebuie să o purtăm obligatoriu. Concluzie: vrem să fim europeni, dar cu reguli românești. Eu cred că ar trebui să ne afiliem la Uniunea Euro-Asiatică, nu la Uniunea Europeană. Cu rușii, cu kazahii, cu ucrainenii și cu alții care gândesc exact ca noi.

P.S. Un cunoscut îmi spune duminică faptul că mama lui se simte rău și a chemat ambulanța. Persoana în cauză este testată pozitiv la Covid dar refuză transportul la spital. Zice că o să ia ce are prin casă și își va reveni. Azi, la trei zile, acea persoană e la spital, în stare gravă, cu oxigen, și așteaptă un loc la ATI. A ajuns acolo trimisă obligatoriu de medicul de familie care a sunat la 112 pentru a solicita sprijinul unei ambulanțe. Dumnezeu să o ajute. Și Dumnezeu să le dea mintea cea de pe urmă românilor. Că știința nu pare să-i impresioneze pe dacii noștri liberi.

P.S.2 Azi nu am văzut pe stradă nici un polițist/jandarm/polițist local să întrebe de masca de protecție și cel puțin jumătate din oameni nu o purtau. RUȘINE AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI FORȚELOR DE ORDINE. SUNTEȚI PĂRTAȘI LA TRAGEDIA CARE SE PETRECE. RUȘINEEEEE!!!!

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Nu stiu cine esti si nici nu sunt foarte curios. Insa, nu intotdeauna discipina de care zici tu rezolva situatiile din prezent. Nu sunt atat de sigur ca noi toti, locuitorii tarii numita Romania suntem toti infumurati si atoatestiutori. Dar, dezbaterile astea intre pro si contra vaccin au aparut mai intai de la dezinformarea din mass-media si nu numai. Cine garanteaza tie sau mie ca daca o anumita persoana avand unele reactii adverse la anumite tipuri de injectii sau vaccinuri si moare fara nici o explicatie de la acest vaccin, poate sa explice familiei acelei persoane de ce a grabit moartea prin vaccin ? Sunt poate, foarte putine cazuri de acest fel, dar sunt. Eu, personal, am fost pentru „ultimul drum” la unele persoane, care au facut vaccinuri exact cum au fost prescrise si s-au dus. Ai sa spui ca alea au fost cazuri speciale. Dar li s-a grabit moartea. Evident sunt si persoane carora acest vaccin le face un bine. De unde stim in ce caz se aplica vaccinul si in care cazuri nu trebuie aplicat ? Lasa povestea cu disciplina si cu regula pentru toti. Daca esti inteligent priveste din toate punctele de vedere. Absolut din toate. Nu este valabila regula, ca toti medicii gandesc la fel. Eu iti spun ca familia mea merge la un anume medic ORL din multimea medicilor la care am mai tot fost, pentru ca ceilalti pur si simplu dadeau niste interpretari si tratamente gresite. Si este vorba de ORL. Nu de inima, nu de creier, nu de plamani. Fii un analist mai special si mai lasa povestile cu disciplina si cu ce fac alte popoare. Nu spun de haos. Spun doar ca pentru anumite categorii de persoane trebuie anumite categorii de tratamente. Cum sunt persoane la care anumite categorii de antibiotice duc la alte complicatii asa si cu tipurile de vaccinuri. Vorba e doar vorba. Fapte face o delimitari ca in reactiile chimice Ireversibile. Multa sanatate!

Back to top button