Shares

Avocatul Radu Ursu a devenit persona non grata în Palatul de Justiţie din Suceava. Nu pentru judecători, ci printre câţiva colegi şi majoritatea jandarmilor.

Totul a plecat de la o plângere pe care avocatul a înaintat-o preşedintelui Tribunalului Suceava şi în care îi reclama pe jandarmi că dau consultaţii juridice justiţiabililor. Vezi Doamne, în acest mod, avocaţii suceveni ar fi prejudiciaţi de ceva lovele (din cele obţinute la negru?) din partea amărâţilor de ţărani care se bat pentru o palmă de pământ.

De fapt, iniţiativa lui Radu Ursu de a strânge semnături împotriva jandarmilor a fost dictată de un incident vechi de câteva luni.

Soţia avocatului Ursu a fost atenţionată de unul dintre jandarmi să nu fumeze pe holurile instituţiei. I-a fost suficient cocoanei să sară în sus de 3 metri. În apărarea ei a sărit şi Radu Ursu, care l-a jignit public pe jandarm şi l-a ameninţat că „îi va arăta el”.

radu ursu

Preventiv, pentru a nu exista şi alte incidente, conducerea Jandarmeriei Suceava l-a mutat pe agent în alt obiectiv.

Radu Ursu nu s-a mulţumit şi şi-a pus în practică ameninţarea formulată. După ce a convins câţiva colegi să-i dea câteva semnături, Radu Ursu a întocmit o plângere pe care i-a trântit-o sub nas preşedintelui Tribunalului Suceava, cerând imperativ să se ia măsuri împotriva celor care atentează la bunăstarea avocaţilor.

Când au aflat la ce au fost bune semnăturile lor, avocaţii au bătut în retragere şi şi-au cerut scuze, invocând faptul că au fost ţinta unei dezinformări din partea lui Radu Ursu.

Oricum, nimeni nu a dovedit vreun moment că aspectele sesizate ar fi reale (pot întări personal că în ultimul an nu am văzut nici un jandarm care să ofere consultaţii juridice pe holurile Palatului de Justiţie), ceea ce conduce la concluzia că la mijloc a fost vorba doar de o răzbunare ieftină.

Este cel puţin ciudat că avocatul Ursu a făcut atâta tămbălău pentru că un jandarm a cerut ca legea să fie respectată. Sau poate că Radu Ursu este doar un avocat al Diavolului. Al Diavolului tutun.