Brigada Diverse

Lungu şi reacţionarii PSD

Primarul Ion Lungu se face că vorbeşte cu opoziţia. Asta au simţit şi aleşii PSD din Consiliul Local, care au înţeles să boicoteze iniţiativele primarului.

Nu că ar valora mare lucru această frondă a social-democraţilor, pentru că partidul din care face parte mai nou Ion Lungu deţine majoritatea confortabilă, iar toate iniţiativele, indiferent dacă sunt viabile sau nu, trec la foc automat. Maşina de vot a democrat-liberalilor lucrează, iar ceilalţi aleşi nu au decât un rol pur şi simplu decorativ. Aşa că, declaraţiile de astăzi ale primarului Lungu, cum că aleşii PSD nu au votat Planul Integrat de Dezvoltare a municipiului Suceava, mi se par cel puţin deplasate.

Cum la fel de stupide mi se par următoarele afirmaţii ale edilului Sucevei: „Asta înseamnă că cei de la PSD nu sunt de acord să reconstruim bulevardul principal, nu sunt de acord să reabilităm zona centrală a Sucevei, să facem parcările subterane, să facem reţelele de iluminat, nu sunt de acord să lărgim bulevardul Mitropoliei, nu sunt de acord să asfaltăm străzi în Iţcani şi Burdujeni, nu sunt de acord să facem parcurile de la Iţcani şi Burdujeni, nu sunt de acord să facem Centrul Tradiţiilor Populare şi alte proiect”.

lungu conferinta

Păi e simplu de ce Lungu întâmpină această rezistenţă. Pentru că nimeni nu are nici un cuvânt de spus în şedinţele de Consiliu Local, iar ceea ce primarul gândeşte noaptea este pus în practică a doua zi. Nu spun că aleşii PSD or fi nişte guru şi au soluţii salvatoare pentru oraş, dar măcar merită ascultaţi şi acolo unde au dreptate să li se accepte amendamentele şi propunerile. Nu se întâmplă aşa ceva, iar social-democraţii au înţeles să-şi manifeste protestul vizavi de dictatura PD-L prin voturi „împotrivă”.

Pentru Lungu este şi o altă miză. În cazul în care proiectele sale şi ale PD-L-ului vor eşua, sau nu vor fi privite cu ochi buni de populaţie, va avea justificarea că toate lumea a fost de acord, inclusiv consilierii PSD şi PNL.

Mie mi se pare corect ca primarul Ion Lungu să-şi asume proiectele, cu toate riscurile sau avantajele ce decurg de aici. Acuzele aduse PSD-ului mi se par ridicole şi făcute doar pentru a ascunde alte probleme, mai ales că aleşii acestui partid nu au nici puterea de a opri proiectele şi nici de a le întârzia.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. zi-i cretinului sa faca ordine in fata la padrino cu interlopii si cacatii lui portocalii care se cred la ei pe tarla

  2. Camile Camile..se aude latratul tau pana aici frate! Lasa tu comentariile astea legate de portocalii si rosii, stalinisti si hitleristi si altii..vezi-ti de patratica ta frate ca asta e problema generala a romanului..e mereu preocupat de ce face vecinul. Lasa primarul sa faca…fie ca e bine fie ca e rau..sunt proiectele lui si isi asuma responsabilitatea…Nu le mai suflat atata in fund altora ca nu am sa imi dau seama unde se termina fundul lor si unde incepi tu..si in plus..am inteles de la altii la tine ca e greu cu limba pe la prostata!

  3. daca ai inteles de la altii inseamna ca iti curge scuipatul din gura…si daca astea-s proiectele lui lungu atunci insemna ca toti cei care gandesc ca tine merite toata mizeria care li se intampla in fiecare zi

Back to top button